fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
21.2 C
Ploiești
spot_img

Comunele din Prahova unde apa a fost contaminată cu arsen primesc fonduri de la CJ pentru modernizarea stațiilor de tratare

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a alocat luni fonduri, într-o ședință extraordinară, către localitățile care în ultima vreme au avut probleme la nivelul rețelelor de alimentare cu apă, inclusiv către Mănești și Cocorăștii Colț, unde au fost descoperite concentrații periculoase de arsen.

Patru primării din Prahova au primit fonduri în baza hotărârii adoptate luni de forul legislativ județean, trei dintre ele pentru investiții la nivelul rețelelor de alimentare, Mănești, Cococrăștii Colț și Bălțești, și una, Mizil, pentru un sediu pentru servicii publice.

- Reclamă -

LIVE VIDEO Valori depășite ale arsenului în apa potabilă într-o localitate din Prahova. Apa nu poate fi folosită pentru băut și gătit

Valoarea totală alocată de la bugetul județului a fost de aproape 2,9 milioane de lei, dintre care cea mai mare sumă, de 952.000 de lei, a ajuns la Bălțești, pentru construirea a două rezervoare apă potabilă și două stații de clorinare.

Primăriile din Mănești și Cocorăștii Colț au primit fiecare câte 714.000 de lei, pentru modernizarea stațiilor de tratare a apei și dotarea cu instalație de eliminare a arsenului și a metalelor grele. Primăria Mizil a primit 500.000 de lei.

- Reclamă -

„E vorba de Mănești, unde e o problemă cu apa, știți că a fost DSP-ul pe acolo, e vorba de Cocorăștii Colț, unde înțeleg că a apărut aceeași problemă, Bălțești, unde avem rezervoarele de apă și dacă nu merg ele rămâne toate zona Mizilului fără apă, și e vorba de Mizil”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și inițiatorul proiectului de asociere, în timpul ședinței extraordinare de luni.

VIDEO – Reacţia Hidro Prahova, după depăşirea concentraţiilor de arsen din apă: „Populaţia nu a fost afectată”

Primele probleme privind contaminarea cu arsen au fost descoperite în decembrie 2022 la Mănești. Ulterior, operatorul Hidro Prahova anunța că problema a fost remediată.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...