retinut 26085500

Rareș Aurelian Onica, un agent de poliție de la Serviciul Rutier Prahova a fost reținut ieri seară după ce a furat un permis de conducere de la Biroul rețineri permise pentru a-l înmâna ilegal unui șofer care încălcase regulile de circulație, primind în schimb 2.000 de lei. Onica va fi prezentat astăzi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Iată comunicatul Direcției Generale Anticorupție:

La data de 12.04.2016, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat la ridicarea mai multor înscrisuri de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova și Poliția Municipiului Ploiești, precum și la audierea mai multor persoane într-un dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și sustragere de înscrisuri de către un agent de poliție din cadrul I.P.J. Prahova.

În fapt, la data de 05.03.2016, O.G. a fost implicat într-un accident rutier și a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile. Ulterior, acesta l-a contactat pe agentul de poliție, care efectua activități de secretariat la sediul Serviciului Rutier Prahova, și i-a promis o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere. Astfel, polițistul, cu ocazia înregistrării în registru a permiselor de conducere primite, l-a sustras pe cel aparținând lui O.G., fără a efectua vreo mențiune cu privire la acesta. În aceeași zi, cei doi s-au întâlnit, agentul de poliței primind de la O.G., în schimbul permisului de conducere, suma de 2.000 lei. Urmare a activităților desfășurate în data de 12.04.2016, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus față de inculpat măsura reținerii pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here