i credit gri

i credit griContinuă seria dezvăluirilor făcute de angajații iCredit! După ce la începutul săptămânii au trimis o scrisoare deschisă prin care blamau comportamentul superiorilor, astăzi scot la iveală noi detalii privind tacticile angajatorului de a se descotorosi de cei pe care nu-i mai doresc în firmă.

Vă redactăm mai jos noile acuzații:

„După lungi presiuni făcute asupra angajaților, de a demisiona, managerii au găsit o modalitate de scăpa de angajații nedoriți din firmă. Cum nu aveau nicio bază reală pentru a-i concedia pur și simplu, s-a optat pentru restructurarea mai multor posturi, din birourile din Ploiești, Slatina, Galați și Brăila. Cei patru salariați au fost înștiințați cu privire la acest lucru în aceeași zi, prin intermediul unor recomandate trimise la domiciliu (FOTO). Ce au scăpat din vedere, însă, cei care au pus la cale această găselniță, este faptul că acțiunea lor se încadrează la concediere colectivă dar, desigur, nu s-a pus problema unor compensații salariale. Mai mult decât atât, teroarea nu a încetat aici. După ce unul din salariații din regiune și-a manifestat intenția de a ataca în instanță decizia angajatorului, Dimitar Apostolov, managerul regional, împreună cu Stefan Kolev, directorul de vânzări, a venit cu o ofertă. I-au propus respectivului să renunțe la perioada de preaviz și să demisioneze de bună voie, oferindu-i în schimb suma de 2.600 lei. Oferta este mai mult decât penibilă, având în vedere faptul că perioada de preaviz, cumulată cu zilele de concediu ne-luate anul trecut, presupun o sumă mult mai mare de atât. Bătaia de joc a celor doi nu are limite și merge până într-acolo încât pur și simplu insultă inteligența salariaților. Mai mult decât atât, sunt ciudate și considerentele în baza cărora au fost selectate cele patru persoane. Conform legislației, se restructurează posturile persoanelor care au cele mai slabe rezultate la locul de muncă. În schimb, cei patru nu erau nicidecum verigile slabe din birouri, ci doar persoane care au refuzat să se lase călcate în picioare de conducerea bulgărească. Anunțăm pe această cale că nu ne vom opri aici cu seria dezvăluirilor și vom merge în instanță pentru a ni se face dreptate. Astfel de tactici de intimidare trebuie să înceteze, într-o companie care se dorește „un prieten”, atât pentru clienți, cât și pentru salariați, după cum exprima chiar logo-ul firmei.”

N.R.: În continuare, invităm pe oricine dorește să ofere și alte detalii despre tacticile iCredit să ne scrie la adresa [email protected]. Garantăm protejarea identității.

decizie 1

decizie 2

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here