fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Concedii medicale pe bandă rulantă în perioada lucrărilor agricole și în sezonul concediilor

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
CAS Prahova a dezvoltat un sistem riguros de verificare a modului în care se acordă concediile medicale. Autorităților li se alătura și angajatorii, care nu doresc să se beneficieze de concedii medicale pe nedrept. Astfel, în Prahova s-a venit cu o soluție în acest sens, și anume compensarea concediilor medicale. 

CAS Prahova a făcut în primul trimestru al anului 2022 plăți de 53,5 milioane de lei pentru concedii medicale, dintre care 10,7 milioane de lei pentru cazuri Covid.De la începutul anului 2022 până în prezent s-au depus 5.959 de cereri în acest sens.

De altfel, directorul CAS a precizat că există două probleme majore privind aceste solicitări. Una dintre ele se referă la faptul că aproximativ 40% dintre cereri sunt completate greșit, iar soluția ar fi rescrierea legii specifice și digitalizarea.

- Reclamă -

Cea de a doua problemă este legată de condițiile în care sunt eliberate concediile medicale. S-a constatat că cele mai multe cereri pentru concedii medicale sunt făcute în perioada concediilor și spre toamnă, atunci când încep lucrările agricole. Medicii care eliberează astfel de certificate sunt responsabili, alături de cei care le solicită.

Propunerea legislativă transmisă de Prahova este în analiză la nivel național. Aceasta se referă la compensarea concediilor medicale.

Directorul CAS Prahova a transmis: “Cred că este un lucru necesar. Propunerea noastră a plecat către Minister. Prin această variantă s-ar câștiga mult timp. Practic, eu, Casă de Asigurări, nu ar trebui să mai fac plata, ci doar să transmit sumele în vederea compensării. Din acest punct ANAF ar trebui să vină cu o soluție privind compensarea”.

Cu toate acestea, propunerea este discutată încă din 2017, iar până acum nu s-a concretizat în niciun fel.

- Reclamă -

Sursă: Telegrama

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut