DSP Prahova

Un concurs de angajare la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova a fost contestat în instanță, după ce toți candidații, cu excepția unuia, au picat examenul. Este vorba despre persoane care au fost angajate temporar pe timpul pandemiei, iar acum au susținut examen pentru ocuparea permanentă a posturilor. Aceștia au reclamat mai multe nereguli despre care spun că s-au întâmplat în timpul concursului.

Examenul pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a opt posturi de asistent medical de specialitate medicină generală/igienă a avut loc în luna mai. La proba scrisă, un singur candidat a fost respins, iar acesta ulterior nu s-a mai prezentat la proba interviului, potrivit documentelor postate pe site-ul DSP. Însă, chiar și candidații admiși au contestat proba, considerând că meritau un punctaj mai mare. Ulterior, la interviu, o singură persoană a promovat proba, persoana despre care vorbeam anterior nu s-a prezentat, iar celelalte șase persoane au fost respinse.

Toți șase au contestat rezultatul concursului și, cum nici în urma contestației nu au promovat examenul, s-au adresat instanței. Potrivit portatului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a stabilit mâine, 15 iunie, un prim termen de judecată pentru dosarul în care candidații cer anularea concursului.

Candidații susțin că nu au fost promovați pe nedrept și acuză comisia de examinare de mai multe nereguli. După ce au contestat notele obținute la proba scrisă, candidații spun că la proba interviului au fost acuzați de președintele comisiei de evaluare că au manifestat lipsă de respect și că nu aveau dreptul să depună contestație, motiv pentru care președintele ar fi manifestat un comportament imparțial și subiectiv pe perioada susținerii interviurilor.

Persoanele care au susținut interviurile mai spun că, deși a fost o probă orală, au fost punctați în funcție de notițele pe care le-au făcut pe ciorne. Aceștia susțin și că interviurile au fost înregistrate audio cu ajutorul unui telefon mobil, dar că în momentul în care au fost certați că au contestat proba scrisă înregistrarea a fost oprită intenționat.

Candidații care au discutat cu reporterii noștri spun că nu li s-a adresat întrebarea care viza criteriul “inițiativă și creativitate”, astfel fiind anulată posibilitatea înregistrarii unui punctaj care să crească nota finală.

În plus, oamenii spun că nu a fost făcut public un barem de corectare și nici nu a fost comunicat punctajul acordat defalcat pentru fiecare întrebare/subiect din proba interviului, ci doar nota finală.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere Direcției de Sănătate Publică Prahova privind acuzațiile lansate de candidați și, totodată, am întrebat dacă instituția a demarat o anchetă internă. Reprezentanții DSP Prahova, în răspunsul pe care ni l-au furnizat, se limitează la a ne spune că rezultatele sunt afișate pe site și că au fost informați de candidați “că au promovat acțiuni în instanță”. Despre o eventuală anchetă internă, DSP Prahova s-a delimitat total de subiect, spunând că instituția nu “s-a implicat pe fond în desfășurarea concursului sub aspectul aprecierilor referitoare la persoana candidaților și calitatea prestațiilor acestora în cadrul examenului.”.

Mai jos citiți integral răspunsul furnizat de DSP Prahova redacției Incomod:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here