Peste 30 de centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice au fost controlate de comisarii pentru protecția consumatorilor, a anunțat Ion Iordăchescu, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Potrivit acestuia, în urma controlului au fost aplicate amenzi de 217.000 lei.

Șeful ANPC Sud Muntenia nu a precizat motivele pentru care aceste amenzi au fost date, dar a însoțit mesajul cu oserie de fotografii relevante pentru condițiile insalubre în care erau cazați bătrânii.

”Ca parte a unei tematici naționale de control, în Regiunea Sud Muntenia se desfășoară acțiuni de verificare la căminele de îngrijire a persoanelor vârstnice, in colaborare cu personal din cadrul Consiliului de Monitorizare a Implementarii Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati. Acțiunile de control se desfășoară sub coordonarea dlui vicepreședinte ANPC, Sebastian Hotca.

In perioada 03-24.02.2023, in cadrul Regiunii Sud Muntenia au fost verificate 31 de centre de îngrijire a persoanelor vârstnice, aplicându-se amenzi în valoare totală de 217.000 lei”, scrie pe pagina de Facebook Ion Iordăchescu.

Acțiunile de control vor continua, a precizat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here