Președintele organizației județene a partidului Forța Dreptei, George Ionescu, a criticat în termeni duri modul în care președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, gestionează accesarea fondurilor prin diferite programe și investițiile în infrastructura județului. 

 

“COMUNICAT DE PRESĂ

DOMNULE IULIAN DUMITRESCU, FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CJ PRAHOVA VINE CU RESPONSABILITĂȚI, NU DOAR CU BENEFICII!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat  lista obiectivelor de investiții finanțate prin Programul ”Anghel Saligny” pentru Prahova. Aproximativ 300 de milioane de euro au fost alocate pentru înființarea sau extinderea rețelelor de canalizare, reabilitarea și modernizarea drumurilor, construirea de poduri, trotuare sau șanțuri. Sunt vești extrem de bune pentru locuitorii județului! Să spunem bune!

Dacă ne uităm însă pe finanțările obținute de alte județe, în cadrul aceluiași program, veștile sunt chiar proaste. Prahova s-a situat,  până în mandatului lui Iulian Dumitrescu, printre primele județe la accesarea de fonduri din diferite programe. Iată că, odată cu instalarea în funcții importante din județ a unor oameni ”valoroși” veniți de la Călărași, a câștigat județul Călărași, nu Prahova. Comparând sumele venite prin Programul ”Anghel Saligny”, constat că Prahovei i-au fost alocate sume doar puțin mai mari decât județului Călărași. Asta în condițiile în care populația județului nostru este dublă față de cea a celuilalt județ.

Am remarcat insă, că reprezentanții Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu fiind venit de la Călărași, s-au lăudat cu această reușită, însă vreau să le atrag atenția asupra unui aspect extrem de important.

În mandatul lui Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, fostul meu coleg de partid, până în acest moment s-au făcut o serie de lucrări de investiții în localitățile județului. Mă refer în special la reabilitari, modernizări sau reparații drumuri.

Lăudabil demers! Ce nu este lăudabil o reprezintă, în cele mai multe dintre cazuri, calitatea lucrărilor. În urma sesizărilor venite de la cetățeni, am descoperit că se asfaltează fără noimă, fără respectarea indicatorilor tehnici, de mântuială, cum spune românul.

Când vorbim însă de turnarea unor covoare asfaltice pe porțiuni de drum unde nu era necesar acest lucru, drumurile fiind în perfectă stare, deja vorbim de risipirea conștientă a banului public.

Tot în urma sesizărilor am constatat, cu stupoare, că s-a asfaltat o porțiune din DJ 100B, de la intrarea de pe autostrada A3 spre Gherghița. Și spun că am rămas uimit pentru că porțiunea respectivă de drum nu trebuia refăcută, drumul fiind de bună calitate. A trecut puțin peste o lună de la finalizarea fucrării și au apărut primele fisuri în asfalt, iar odată cu venirea iernii acest covor asfaltic se va distruge pe porțiuni mari. Cum spuneam, bani publici aruncați pe fereastră în timp ce oamenii își riscă viața și își distrug mașinile pe alte drumuri din județ, acolo unde chiar era nevoie de o astfel de lucrare. Mai mult, Consiliul Județean nu și-a făcut datoria și nu a verificat lucrarea de pe DJ 100B, doar a plătit banii.

Domnule Iulian Dumitrescu, banul public, fie că vorbim despre bugetul județean, despre finanțări europene sau despre alte surse, trebuie cheltuit în folosul cetățeanului. Al cetățeanului care v-a votat, domnule Dumitrescu.

Prahovenii au fost respectați, până la dumneavoastră, de reprezentanții tuturor partidelor politice care au ocupat funcții de conducere în Consiliul Județean. Prahovenii au fost obișnuiți cu lucrări de calitate, cu investiții durabile de care beneficiază și acum.

DOMNULE DUMITRESCU, FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CJ PRAHOVA VINE CU RESPONSABILITĂȚI, NU DOAR CU BENEFICII!

Vă solicit, în mod public, să gestionați cu grijă aceste sume, chiar dacă sunt mai mici decât reușea Prahova să atragă în trecut. Vă somez să verificați calitatea lucrărilor și să vă asigurați că sumele au fost cheltuite responsabil. Iar verificarea se face în teren, de la începerea lucrării și până la încheierea ei, nu din birou. Cetățenii acestui județ merită drumuri de calitate, merită investiții, merită normalitate, nu ca în alte județe.

Le promit cetățenilor din județul Prahova că voi urmări cu atenție toate aceste lucrări și voi semnala orice derapaj, orice execuție în bătaie de joc și voi avea grijă ca lucrurile să fie remediate în cel mai scurt timp.

 

Deputat George Ionescu

Președinte Forța Dreptei Prahova”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here