fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Conducerea complexului „Sf. Andrei”, unde copiii cu handicap erau bătuți de angajați, a fost schimbată

Citește Și

- Reclamă -

Conducerea complexului de servicii „Sf. Andrei”, unde copiii cu handicap sever erau bătuți de către angajați, a fost schimbată, anunță DGASPC Prahova, instituția care monitorizează centrul de plasament. Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova anunță că au fost suspendate contractele de muncă ale angajaților vizați de ancheta penală.

Reamintim că Lucian Dumitrescu, Alexandru Dumitrescu, Alina Elena Spânu, Cristian Nicolae Bădic, Liliana Ene și Ecaterina Doru sunt cei șase angajați ai centrului de plasament din Ploiești, arestați preventiv pe data de 31 octombrie sub acuzațiile de rele tratamente aplicate minorului.

- Reclamă -

Conform portalului instanțelor de judecată, angajații Centrului de plasament ”Sf.Nicolae” din Ploiești au avut un comportament violent cu opt dintre cei 70 de copii aflați în găzduire la acest complex. Toți copiii bătuți sunt băieți și suferă de handicap sever.

Procurorii îi acuză pe mai mulți angajați ai centrului de plasament că loveau cu brutalitate copiii cu handicap sever, folosind pumnii și picioarele. În plus, angajații centrului de plasament sunt acuzați că utilizau un limbaj trivial atunci când vorbeau cu copiii cu nevoi speciale, adresându-le expresii jignitoare și amenințări. În plus, unii dintre copii erau lăsați nesupravegheați.
Poliția Prahova a efectuat percheziții în urma cărora 15 persoane au fost duse la audieri. În urma acțiunii, 11 persoane, șapte femei și patru bărbați, au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior șase dintre acestea au fost arestate preventiv. Alte trei persoane au fost plasate sub control judiciar, iar șase sunt cercetate în stare de libertate.
DGASPC Prahova a emis marți, 4 decembrie, un comunicat de presă prin care anunță schimbarea conducerii centrului de plasament, suspendarea contractelor de muncă ale angajaților vizați de ancheta poliției și deschiderea unor noi posturi pentru înlocuirea angajaților care au demisionat.
Vezi mai jos comunicatul integral emis de DGASPC Prahova:
Referitor la situația semnalată atât în presă cât și la nivelul instituției, cu privire la  Complexul de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova aduce la cunoștința opiniei publice următoarele aspecte:

 

În cursul lunii noiembrie 2018 a fost finalizat raportul de cercetare al Comisiei constituită la nivelul D.G.A.S.P.C. Prahova, care a realizat cercetarea disciplinară cu privire la modul de organizare și desfășurare a activității în cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești.

- Reclamă -

În urma acestui raport s-a dispus sancționarea disciplinară a șefului de complex și a coordonatorului personalului de specialitate din cadrul Complexului.

Având în vedere situația existentă, a fost numită o altă persoană în funcția de șef de complex și s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de beneficiari și reorganizarea grupelor de copii, precum și pentru o nouă organizare a activității personalului, astfel încât să se asigure continuitatea și desfășurarea corespunzătoare a tuturor serviciilor acordate la nivelul Complexului.

Prin Dispoziția directorului executiv al D.G.A.S.P.C. Prahova a fost constituită o echipă multidisciplinară, care a realizat evaluarea copiilor din cadrul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” din Ploiești, urmând ca, pe baza raportului de evaluare întocmit, să se propună măsurile corespunzătoare pentru asigurarea îngrijirii și asistenței de specialitate pentru toți beneficiarii.

Totodată, având în vedere acțiunile desfășurate de către organele de poliție și decizia instanței de judecată cu privire la persoanele cercetate, D.G.A.S.P.C. Prahova a aplicat măsurile legale corespunzătoare prevăzute de art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului și a emis dispoziții de suspendare de drept a contractelor de muncă pe perioada arestului preventiv/controlului judiciar, conform prevederilor art. 50 lit. (g) din Codul Muncii, respectiv art. 52 alin. 1 lit. c1 din Codul Muncii coroborat cu art. 102 din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

- Reclamă -

De asemenea, menționăm că la nivelul instituției s-a demarat procedura de ocupare a postului de medic primar prevăzut în organigrama Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploiești și se fac demersuri pentru încheierea unui contract de colaborare cu un medic specialist neuropsihiatrie, precum și pentru angajarea de personal de îngrijire pentru posturile devenite vacante în urma demisiilor  înregistrate în cursul lunii noiembrie 2018.

D.G.A.S.P.C. Prahova își exprimă în continuare toată disponibilitatea și cooperarea în oferirea informațiilor necesare pentru clarificarea cu obiectivitate a oricărei situații de interes public.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Marcel Ciolacu, întâmpinat la Bacău: ”Kind reminder de la moldoveni”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a fost întâmpinat la Bacău de un grup de protestatari cu pancarte care au...
Sari la conținut