Angajații S.C. GVS Microfiltrazione S.R.L. susțin că directoarea de producție a firmei îi forțează să se retragă din sindicat.

Se pare că la nici o zi după ce angajații au încheiat protestul, în urma promisiunilor făcute de conducerea firmei, Cristina Pop, directoarea de producție a societății, face presiuni adresând injurii și amenințări la adresa membrilor pentru a îi determina să se retragă din sindicat.

CITEȘTE și Protestul salariaților de la fabrica din Ciorani s-a încheiat

Președintele sindicatului Massa Industrie, Andrei Pană, a trimis un email pe adresa redacției, în care ne relatează faptele menționate mai sus și faptul că sindicatul se va adresa instanței împotriva directoarei de producție a societății S.C. GVS Microfiltrazione S.R.L.

“în urma întâmplărilor din data de 04-05.01.2017 la SC GVS MICROFILTRAZIONE SRL Ciorani, conducerea organizației sindicale a fost anunțată de către membrii acesteia că se fac presiuni asupra lor să se retragă din sindicat de către Doamna Director Pop Cristina aceasta aducând injurii membrilor și amenințări ,, vedeți voi ce o să pățiți dacă nu ieșiți din sindicat,,.

Având în vedere prevederile Art. 7

  1. (1)si(2) din Legea 62/2011 Legea Dialogului Social, Doamna Director Pop Cristina a intervenit în relația Sindicat – Membru prin Imixtiune Sindicală.

După strângerea probelor Sindicatul se va adresa instanței de judecată împotriva Doamnei Director Pop Cristina pentru daune-interese, acestea fiind reglementate și în Art. 217 al. (1) Legea 62/2011.”

“Ieri am făcut un protest din cauză că a vrut să bage 160 de persoane în fără plată, persoanele acestea având câte opt – zece zile de concediu, ne-a obligat să venim la muncă până pe data de 30 ale lunii și sunt unele fete care nu au vrut să vină și ne-a amenințat că ne bagă în fără plată. Doamna director ne presează, umblă printre fete și ne obligă practic să ne retragem de la sindicat, ne jignește, ne face proaste, nesimțite, ne amenință că nu ne mai prelungește contractul, pe fete le sperie lucrul ăsta.” a declarat un angajat al societății, sub protecția anonimatului, pentru reporterii redacției Incomod.

Tot sub protecția anonimatului un alt angajat a declarat următoarele: “Mai ales acum când am format sindicatul, face tot posibilul să instige fetele să se retragă. Merge la fete la mese, bineînțeles pe șustache, la fete mai sensibile, mai…., nu la toată lumea și le spune în față “vezi cum faci să te retragi din sindicat”. Deja, din ce am înțeles, sunt niște cereri de retragere din sindicat, țipă, urlă, nu le pleacă camionul… proastelor, nesimțitelor, am muncit atâția ani să facem clădirea asta și ne batem joc de ea, parcă nu am muncit cu toții, fel și fel de intimidări, practic intimidări, la orice intimidări, jigniri, să le iasă lor pasența și să le fie bine”

Directoarea de producție a societății, Cristina Pop, nu a răspuns la telefon și nu a putut fi contactată pentru a prezenta un punct de vedere. În cazul în care dorește să ne transmită punctul de vedere, o poate face pe adresa de email a redacției, [email protected]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here