usr prahova alegeri nestatutare
Biroul Naţional al USR a invalidat alegerea noii conduceri a USR Prahova, pe motiv că alegerile ţinute la finalul lunii iulie au fost viciate. Măsura a fost anunţată marţi, ca răspuns la o contestaţie depusă de o parte dintre membrii filialei judeţene.

În urma alegerilor din 22-24 iulie, deputatul Mihai Poliţeanu fusese instalat la conducerea organizaţiei judeţene, însă imediat a fost depusă o contestaţie la Biroul Naţional, în care semnatarii susţineau că procedura de vot a fost viciată şi că la ea au putut participa doar câteva filiale locale. Răspunsul din partea forului de conducere al Uniunii Salvaţi România a venit marţi, anunţând anularea Conferinţei Judeţene, anularea rezultatului alegerilor şi a tuturor actelor subsecvente adoptate de Biroul Judeţean.

Analiza Biroului Naţional a considerat că alegerile interne din Prahova au fost ţinute în mod nestatutar.

Alegeri în USR PLUS Prahova. Organizaţia are o nouă echipă de conducere

Până la noi alegeri interne, activitatea USR Prahova urmează să fie coordonată direct de Biroul Naţional.

Decizia vine la o zi după ce, potrivit unor surse din partid, conducerea USR Prahova decisese excluderea a trei consilieri locali ploieşteni. Este vorba despre cei trei consilieri care iniţiaseră, alături de liberali, un proiect de schimbare din funcţie a viceprimarului Magdalena Trofin, colega lor de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here