Foto: arhiva
Sindicaliștii TCE Ploiești au declanșat un conflict de muncă, pe care l-au și înregistrat la ITM. Cele mai multe revendicări ale salariaților țin de contractul colectiv de muncă. În cazul în care nu se va ajunge la un acord între părți, angajații sunt hotărâți să recurgă la proteste, ceea ce ar duce, din nou, la paralizarea transportului în comun, în Ploiești. 

Pe lista revendicărilor salariaților de la TCE Ploiești se află majorarea valorii tichetelor de masă, majorarea salariilor de încadrare cu 500 de lei, în două etape, majorarea unor sporuri pentru anumite categorii de angajați sau includerea unui procent din sporuri în salariul de bază.

 

 

 

Sindicaliștii au făcut deja primul pas în lupta cu conducerea TCE, solicitând ITM Prahova medierea conflictului de muncă.

În cazul în care nu se va ajunge la un acord, angajații sunt hotărâți să declanșeze greva.

Ce spune conducerea TCE

Contactat de reporterii Ziarului Incomod, directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, spune că societatea nu poate satisface cerințele angajaților. Sau nu pe toate.

Dacă societatea putea să îndeplinească aceste cereri legate de contactul colectiv de muncă, se ajungea la un acord. Dar nu poate, pentru că suntem în pierdere. 

Este posibil să ajungem la un acord, este posibil să nu ajungem și atunci salariații pot merge mai departe în acest conflict. Urmează niște pași în aceste conflict de muncă, există niște drepturi legale pentru salariați și niște drepturi pentru angajator, niște insituții abilitate soluționeze astfel de situații.“, a spus directorul TCE Ploiești.

1 COMENTARIU

  1. Prima miscare ce trebuie sa o faca primaria este sa nu mai subventioneze transportul in comun .
    Orice societate care presteaza serviciul acesta sa traiasca numai din incasarile pe bilete si abonamente .
    Nu ar strica sa existe concurenta si pe transportul in comun . Nu un unic prestator de astfel de servicii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here