liviu dragnea

Liviu Dragnea a anunțat, în discursul din cadrul Congresului al PSD, obiectivele majore pe care le va impune PSD! Dragnea a declarat că PSd va continua procesul de modificare a legilor justiției, dar va schimba și legile de funcționare ale serviciilor secrete. El a lansat un avertisment pentru procurori, dar și pentru președintele Klaus Iohannis.

În plus, liderul social-democrat transmite că partidul se va implica în politica de natalitate a țării.

”Un capitol major al PSD e reconstrucția capitalului uman. Între 2007 și 2014, din România au plecat milioane de români. E cea mai costisitoare pieredere suferită de acest stat. E o pierdere pe care noi, prin programul de guvernare, am încercat să o limităm. Vom iniția, în regim de urgență, acțiuni și măsuri în acest sens.

E vital să încurajăm natalitatea în formă concretă. Români are nevoie de copii, de mame și de tați. Suntem obligați să oferim condiții generoase de creștere a natalității. Vom lansa un program de încurajare care să dea curaj și garanție viitorilor părinți.

Capitalul românesc trebuie protejat. Trebuie încurajat și respectat. Zi de zi capitalul românesc pierde lupta, în România, cu cel străin. E discriminat la licitațiile de stat, speriat de instituțiile de anchetă.

Vom lucra la recuperarea esenței democratice a țării. Ani la rând Constituția a fost încălcată, supravegherea cetățenilor acestor țări prin instituții de forță care nu au acest drept, mecanismele de control trebuie revizuite pentru instituțiile de forță. S-a văzut modul ilegal și ilegitim cum acestea s-au substituit celor democratice. Statul paralel a infiltrat și în politică, și în presă, încă nu mai știi care voce e adevărată sau falsă. Dezbaterea pe legile justiției și pe modificarea Codului Penal a ajuns la acest nivel tocmai din aceste cauze. Această dezbatere își va continua cursul, va fi duspă până la capăt. E un pas de modernizare a societății și vom mere înainte. Vom parcurge toate etapele constituționale. Reforma justiției va continua după un calendar strict, respectând experiența europeană.

PSD va iniția procesul de așezare constituțională a instituțiilor nedemocratice care acum ceva timp și-au uitat rostul în societate. Legile serviciilor secrete vor fi actualizate ca să fie ca ale omoloagelor europene. Cetățenii acetei țără să nu mai fie surpavegheați ilegal și să nu mai fie arestați fără motiv. Nu domnia unor instituții, nu domnia unor șef, asta înseamnă rule of law. Atingerea acestor obiective e mai importantă decât orice proiect politic, nu trebuie folosite personal.”, a declarat Liviu Dragnea.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here