Consilierii locali din Ploiești nu au votat ieri bugetul de venituri și cheltuieli al Clubului Sportiv Municipal. Consecința imediată este aceea că activitatea CSM se blochează, clubul fiind în imposibilitate de a susține sportivii și antrenorii.

Reprezentanții CSM Ploiești au emis un punct de vedere referitor la această situație:

Clubul Sportiv Municipal Ploiesti se afla in imposibilitatea de a sustine sportivii in deplasare si a achita chiriile spotivilor si antrenorilor.  La inceputul anului, lotul de baschet masculin seniori a fost intarit cu un numar de 9 jucatori, pentru a sporii sansele echipei de promovare in Liga Nationala. In cadrul sectiei de patinaj viteza, sportiva Fierar Andreea s-a calificat la Campionatele Mondiale de patinaj viteza, unde v-a reprezenta atat imaginea CSM-ul cat si a Romaniei. Pentru realizarea acestei deplasari este necesara rectificarea bugetara a sectiei de patinaj.
Pentru a avea performanta, sportivii trebuie sustinuti atat in ceea ce priveste cazarea, cat si participarea la competitii, medicamente si materiale sportive (vitamine si sustinatoarea de efort) echipament sportiv, inscriptionat cu sigla institutiei si a Municipiului Ploiesti, avand in vedere ca reprezinta Municipiul Ploiesti.
Prin proiectul de hotarare sustinut astazi in Consiliul Local institutia noastra nu solicita suplimentarea subventiilor locale ci doar virari de credite intre alineate si articole bugetare pentru a debloca situatia in care se afla si anume imposibilitatea de a mai face plati la chirii, transport, posta si telecomunicatii, medicamente si materiale sanitare, echipament sportiv si deplasari externe.
Rectificarea bugetului la articolul posta si telecomunicatii survine ca urmarea preluarii contractului cu furnizorul de servicii de internet, de la Serviciul de Gospodarire Locala S.R.L., aferent imobilului Stadion “Ilie Oana”, fiind necesar pentru asigurarea wi fi ul in biroul de presa scrisa, sistem wi fi ce sustine presa nescrisa, wi fi sala de conferinta pentru transmisiile in timp real,  transmisii prin satelit a evenimentelor sportive. Toate dotarile existente in acest domeniu pe stadionul “Ilie Oana” sunt impuse conform prevederilor Manualului de acreditare a infrastructurii UEFA si a  Manualui media aprobat de Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal. Fara aceste dotari transmisiile in timp real neputandu-se desfasura.
In cadrul sedintei Comisiei de buget, finante, ce a avut loc ieri 25.04.2016,  proiectul a primit “aviz favorabil”, iar in sedinta de astazi o parte din consilierii Comisiei de buget, finante au votat “impotriva”, astfel proiectul a fost respins, neideplinind 2/3 din voturile consilierilor locali pentru a putea fi aprobat. Speram ca salvarea noastra sa vina printr-o sedinta extraordinara in care consilierii locali sa dea dovada ca au inteles situatia in care ne aflam si  sa ne sustina, acordandu-ne vot-ul lor favorabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here