fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Consilierii ALDE cer demisia primarului Dobre

Citește Și

- Reclamă -

După ce operatorul de salubritate a anunțat că nu va mai colecta gunoiul, primarul Adrian Dobre a solicitat marți, printr-un comunicat de presă, ministrului mediului Grațiela Gavrilescu să ia măsuri reamintindu-i că este ploieșteancă și că are pârghiile necesare pentru rezolvarea problemei. După comunicatul lui Adrian Dobre, consilierii locali ALDE au reacționat. Tot printr-un comunicat în care cer demisia primarului Dobre pentru crasa incompetență de care dă dovadă în gestionarea crizei deșeurilor.

Iată mai jos comunicatul integral:

Grupul consilierilor ALDE Ploiești cere demisia imediată a primarului Adrian Florin Dobre pentru crasa incompetență de care dă dovadă în gestionarea crizei deșeurilor.

Prin comunicatul trimis astăzi presei, intitulat pompos „Apel la colaborare pentru rezolvarea crizei deșeurilor”, primarul Dobre își recunoaște incapacitatea de a gestiona această problemă, dovedind că nu are absolut nicio soluție. Mai mult, primarul s-a transformat într-un avocat al firmei Rosal Grup SA, din motive care scapă opiniei publice.

Pentru corecta informare a cetățenilor orașului, reamintim că Ploieștiul face parte, alături de toate localitățile din județ, din Asociația de Dezvoltare Intercomunitara “Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” (ADI Deșeuri), asociație care a fost desemnată să gestioneze serviciul de salubrizare de pe teritoriul Județului Prahova.

Primarul Dobre și-a pus semnătura, în cursul lunii septembrie 2016, pe contractul cu Rosal Grup SA, operatorul desemnat câștigător al procedurii de atribuire a contractului de concesionare a gunoiului pentru Ploiești și 33 de alte localități din Prahova (zonele 2 și 6). Contractul are o valoare de aproximativ 329 milioane lei (în jur de 73 milioane euro) și se întinde pe durata a opt ani.

În iunie 2016, la o solicitare de clarificare în timpul licitației pentru desemnarea operatorului de salubritate pentru zonele 2 și 6, ADI Deșeuri răspunde: ”la calculul tarifului și a valorii contractului se va ține seama de aplicarea, începând cu 2017, a taxei de depozitare de 80 lei/tonă, respectiv din 2018 cu 120 lei/tonă”. Cu alte cuvinte, operatorul trebuie să-și fundamenteze oferta de preț ținând cont de această taxă despre care se știa încă din anul 2013, când a fost adoptată Legea 384/2013.

În loc să facă toate demersurile pentru a obliga firma fostului coleg de partid Prigoană să își respecte contractul încheiat și să presteze serviciul de salubritate în parametrii la care s-a angajat, primarul Dobre preferă să arunce pisica moartă în curtea altora, plângând cu lacrimi de crocodil pe umerii Rosal. Rușine, domnule primar! Arătați încă o dată că nu sunteți capabil să conduceți acest oraș! Demisia! Demisia! Demisia!

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut