Bugetul pentru salubritate a fost majorat, la Ploiești, față de propunerea inițială din proiectul de buget, cu peste 400 de mii de euro. Asta în condițiile în care operatorul pentru salubritate este reclamat zilnic, de ploieșteni pentru neîndeplinirea sarcinilor din contract, iar orașul este plin, dar plin de gunoaie!

Propunerea de majorare a bugetului din care să fie plătit operatorul de salubritate pentru serviciul de curățenie căi publice a venit din partea consilierului local Paul Palaș, de la ALDE.

Inițial, suma propusă a fost de 14 milioane de lei, pentru ultimele șase luni ale anului.

Palaș a  propus un buget de 16 milioane de lei, iar banii în plus să fie luați de la reparații străzi, din cei pentru credite și pentru transportul în comun.

Inițial, consilierii PMP n-au fost de acord cu relocarea sumelor de la reparații străzi. Fiind nevoie de 14 voturi pentru trecerea proiectului de buget, cei de la PMP s-au răzgândit pe ultima sută de metri, precizând că nu vor să blocheze bugetul.

Cele 2 milioane de lei în plus au fost trecute în fondul de rezervă, iar banii vor fi folosiți la salubritate, în caz că este nevoie, au susținut consilierii locali PSD-ALDE.

Astfel, proiectul a trecut prin votul majorității PSD-ALDE plus PMP. PNL a votat împotrivă.

Municipalitatea are acum, la dispoziție, mai mulți bani pentru curățenie, de fapt pentru Rosal, aceeași firmă al cărei contract cu  Ploieștiul a fost propus pentru reziliere tocmai pentru neîndeplinirea obligațiilor…

La finalul ședinței, primarul Adrian Dobre a explicat că relocarea sumelor de la reparații către salubritate va afecta grav lucrările, în condițiile banii propuși pentru acest scop oricum eânu ajungeau pentru acoperirea necesităților.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here