Declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate, Ionică Ion, consilier în cadrul Consiliului Județean Prahova și președinte al Consiliului de Administrație al TCE, a pierdut, pe fond, procesul cu Agenția Națională de Integritate. Ionică a atacat decizia ANI la Curtea de Apel din Ploiești, iar cauza s-a judecat deja.

Instanța a respins contestaţia, ca fiind neîntemeiată. Soluția a fost dată de Curtea de Apel în data de 18 octombrie și nu este definitivă. Ionică mai are posibilitatea să atace decizia în termen de 15 zile de la comunicare. Contestația se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform unui comunicat ANI, “în perioada exercitării mandatului de consilier județean, S.C. MILARASI S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator), respectiv S.C. TRANSPORT CĂLĂTORI EXPRESS S.A. (societate comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator), au încheiat contracte comerciale de prestări servicii (achiziții directe de servicii în baza unor facturi) cu Consiliul Județean Prahova, Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap – Mislea, Centrul Județean de Cultură Prahova, Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova S.A. și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. În baza acestor contracte, societățile comerciale menționate mai sus au încasat suma totală de 2.090,02 lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here