Conducerea Primăriei Ploieşti reclamă că reprezentanţii Consiliului Judeţean au ignorat şedinţa AGA din cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova pe tema apei calde. Autorităţile locale îşi puneau speranţa că respectiva şedinţă va aduce o deblocare a demersurilor şi fac apel la responsabilitate din partea CJ.

“Consiliul Judeţean Prahova nu a dat curs convocării de urgență a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni. Reamintim că municipalitatea ploieșteană a solicitat, în conformitate cu prevederile statutului A.D.I. Termo Prahova, convocarea membrilor A.G.A a A.D.I. Termo Prahova, în vederea urgentării demarării procedurilor legale privind asigurarea continuității furnizării serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare de energie termică, în sistem centralizat”, arată Primăria Ploieşti într-un comunicat oficial transmis miercuri după-amiază.

Primăria Ploieşti cere o procedură de urgenţă pentru găsirea unui nou operator

“Aceste demersuri ar fi trebuit să conducă la adoptarea unor hotărâri, la nivelul Consiliului Local Ploiești și al Consiliului Judeţean Prahova, care să permită demararea procedurilor, de către A.D.I. Termo Prahova, în regim de urgență, în scopul încadrării acestora în termenul legal de 90 de zile de la rezilierea contractului, stipulat prin art.33 din Legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilități publice, republicată. În condițiile îndeplinirii acestor etape, s-ar fi putut demara procedura legală care să permită clarificarea situației acestui serviciu public în municipiul Ploiești. Precizăm că rezilierea contractului nr. 185/7/09.05.2022 de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, în sistem centralizat, a fost dispusă, unilateral, de către membrii Consiliului Județean Prahova, desemnați în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova”, se mai arată în comunicat.

“Din nefericire, nu s-a putut face niciun pas în plus”

“Din nefericire, astăzi, în cadrul unei reuniuni foarte importante, care ar fi implicat rezolvarea unei situații esențiale pentru confortul cetățenilor municipiului Ploiești, reprezentanții A.G.A. ai Consiliului Judeţean Prahova nu au fost prezenți la ședința amintită, din A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova făcând parte 4 reprezentanți ai Consiliului Judeţean Prahova și 3 reprezentați ai Consiliului Local Ploiești. Pe cale de consecință, prin absența reprezentanților Consiliului Judeţean Prahova, la ședința de astăzi a A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova, în această chestiune atât de importantă pentru cei peste 130.000 de ploieșteni afectați de lipsa apei calde, nu s-a putut face niciun pas în plus pentru găsirea unei soluții legale și concrete, menită să rezolve această problemă stringentă cu care se confruntă orașul nostru, în ultima perioadă”, mai menţionează Primăria Ploieşti.

ANALIZĂ Cum a ajuns Ploieștiul un oraș fără apă caldă

“Conducerea Primăriei Municipiului Ploiești solicită, în continuare, respectuos, responsabilitate din partea Consiliului Judeţean Prahova, pentru a dialoga deschis și aplicat, în vederea soluționării competente a acestei probleme, absența reprezentanților județului Prahova, la ședința de astăzi, fiind de neînțeles pentru municipalitatea ploieșteană. Menționăm că, astăzi, executivul ploieștean a solicitat, din nou, convocarea A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova, cu respectarea prevederilor statutare, în vederea rediscutării aspectelor prezentate mai sus și a rezolvării, cu celeritate, a problemei legate de lipsa apei calde în municipiul Ploiești”, mai menţionează autorităţile locale.

Primăria Ploieşti mai menţionează că, în conformitate cu prevederile O.G. 27/2022 art. 11 și 12, doar unitățile administrativ teritoriale, cărora le aparțin CET-urile, pot solicita cantitatea necesară de gaze naturale pentru perioadă aprilie 2022 – martie 2023.

Consiliul Judeţean Prahova îi transmite Primăriei Ploieşti să-şi facă propria firmă de termoficare

În momentul de față, unitățile administrativ teritoriale – Municipiul Ploiești și Județul Prahova – sunt asociate în cadrul A.D.I. Termo Prahova, iar Consiliul Judeţean Prahova este proprietarul CET Brazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here