Consiliul Județean Prahova a aprobat în ședința de miercuri suma de 3 milioane de lei pentru lucări la CET Brazi și obținerea avizelor ISCIR pentru cazanele 2 și 5. Asta înseamnă că CJ Prahova își recunoaște indirect vina pentru disconfortul ploieștenilor racordați la sistemul centralizat, în condițiile în care este luată abia acum, la o lună de la sistarea furnizării apei calde.

 

Alocarea acestei sume pentru reparații și “iscirizare” la CET Brazi este practic știrea zilei pentru Ploieștiul lăsat fără apă caldă de la 1 august.

Este, indirect, o asumare a vinei pentru tot ce s-a întâmplat până acum.

Cei de la Consiliul Județean nu dau bani pentru că brusc li s-a făcut milă de bătrânii și copiii trimiși la lighean, ci pentru că așa trebuie, așa trebuia de la început, era o obligație.

CET-ul este în proprietatea Consiliului Județean iar CJ Prahova este singur responsabil pentru ce se întâmplă acolo.

Respectivele cazane se află în proprietatea CJ Prahova și trebuiau predate în stare de funcționare operatorului.

Chiar dacă președintele Iulian Dumitrescu a susținut în repetate rânduri că acel CAF-2 este funcțional, el a fost contrazis de fiecare dată de operatorul Termoficare Prahova SA, care nu a vrut că pornească cazanul, riscând, cum s-a și întâmplat de altfel, rezilierea contractului.

Acum, primul pas îl reprezintă lucrările la cazanul 5, până la 15 octombrie. Vicepreședintele CJ Prahova Dumitru Tudone susține, în continuare, că acel CAF-2 este funcțional și poate fi nutilizat, urmând ca el să intre în reparație și în procedura ISCIR după ce CAF-5 e gata.

Oricum ar fi, întrebările de baraj pentru Consiliul Județean sunt următoarele:

De ce nu a alocat până acum acești bani?

De ce a așteptat să treacă o lună fără apă caldă până s-a pus în discuție necesitatea lucrărilor la CET Brazi?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here