fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Consiliul Judeţean Prahova alocă 200.000 lei pentru activități non-profit

Citește Și

- Reclamă -

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Prahova au anunțat că alocă 200.000 lei pentru activități non-profit de interes județean, finanțarea fiind nerambursabilă din fonduri publice. 

Proiectele care vor fi finanțare fac parte din domeniile Cultură şi Învățământ, Sănătate, Tineret, Protecţia Mediului și Sport.

- Reclamă -

„Finanțările nerambursabile se aplică pentru proiecte individuale depuse în cadrul programului, variind între 5.000 lei (valoarea minină) şi 40.000 lei (valoarea maximă). De finanţarea cea mai generoasă vor beneficia proiectele dedicate Sportului de performanţă, unde CJ Prahova va aloca între 15.000 şi 40.000 lei.

Finanţarea se va face în baza Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, cu modificările şi completările ulterioare.

Condiţiile pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice şi pentru implementarea acestora sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului elaborat pentru acest an şi care poate fi consultat pe site-ul CJ Prahova: http://www.cjph.ro/files/Documente/Anunturi/2021/HCJ-Ghid-ONG.pdf

- Reclamă -

Atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă se face exclusiv pe baza selecţiei publice de proiecte, în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul Judeţului Prahova, cu respectarea principiilor de liberă concurenţă, eficacitate a utilizării fondurilor publice, transparenţă, tratament egal, excludere a cumulului, neretroactivitate şi cofinanţare.

Acest program are ca obiectiv principal sprijinirea proiectelor de interes public în vederea stimulării contribuţiei sectorului non-profit la creşterea şi încurajarea participării active a cetăţenilor la viaţa socială a comunităţii.

În prezent, proiectul de hotărâre privind aprobarea „Programului anual al finanțărilor nerambursabile din fonduri publice ale județului Prahova pentru activități nonprofit de interes județean pe anul 2021 și a Ghidurilor solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului Judeţului Prahova alocate pentru activităţi nonprofit de interes judeţean pe anul 2021“ se află în consultate publică, postat pe site-ul CJ Prahova: www.cjph.ro – Transparență decizională – Consultare publică.

Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de hotărâre supus consultării publice, la adresa de e-mail [email protected] sau la adresa poștală Ploiești, Bd. Republicii nr. 2-4, până pe data de 15 iulie 2021.”, a transmis Consiliul Județean Prahova într-un comunicat de presă.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...