Consiliul Județean Prahova a solicitat Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova să rezilieze contractul cu operatorul de salubritate Rosal pentru zonele 3,4 și 5 din județ, în speță zona Drăgănești- Urlați- Vălenii de Munte.

Facem precizarea că Rosal colectează deșeuri de la populație în baza unui contract cu ADI Deșeuri Prahova, câștigat în urma unei licitații. Rosal trebuie să respecte condițiile prevăzute în contract cu privire la modalitatea de colectare a deșeurilor, încasează facturi de la populație și, în schimb, trebuie să plătească o taxă de redevență către autorități.

Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, a declarat pentru ziarul Incomod că pentru zona Drăgănești- Urlați- Vălenii de Munte, Rosal nu a achitat redevența, care depășește un milion de lei, astfel că săptămâna trecută a solicitat ADI Deșeuri Prahova să rezilieze contractul. Rosal are termen 90 de zile să plătească taxa, altfel va pierde contractul, iar serviciile vor fi scoase din nou la licitație.

“Da, am făcut o nouă solicitare să rezilieze contractul pentru zona 3, 4 și 5 pentru neplata redevenței. Au 90 de zile, dacă în acest termen situația se reglementează, pot veni înapoi. Dacă nu, la finalul celor 90 de zile, contractul este declarat încheiat.

În aceste 90 de zile noi deja demarăm toate demersurile (n.r.: pentru lansarea unei noi licitații), să fim gata la finalul celor 90 de zile. Noi sperăm că vor înțelege și vor plăti această sumă. Oricum, cred că luna viitoare ridicăm procedura pe SICAP (n.r.: platforma națională de achiziții publice).”, a declarat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, pentru ziarul Incomod.

Reamintim că nu este prima dată când Consiliul Județean Prahova solicită rezilierea contractului cu Rosal pentru neplata redevenței. Acest lucru s-a întâmplat și în iunie 2019, la acel moment fiind vorba despre faptul că Rosal nu plătise redevența pentru zonele de colectare 2 și 6, din care face parte și Ploieștiul. Citește detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here