Autorităţile din Prahova anunţă noi investiţii pentru dotări medicale ale unităților spitalicești în contextul declarării pandemiei de coronavirus la nivel global.

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a organizat vineri o conferinţă de presă la sediul instituţiei, alături de managerii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie. Autorităţile au vorbit despre măsurile luate până acum şi despre amanejarea secţiei de terapie intensivă la Judeţean, anunţând că a fost solicitată şi detaşarea a patru medici epidemiologi.

Totodată, Toader a anunțat că a convocat membrii Consiliului Judeţean  Prahova la începutul săptămânii, într-o şedinţă de îndată, cu propunerea de a aloca bani pentru dotări către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, unde tocmai a fost amenajată o secţie de terapie intensivă dedicată pacienţilor afectaţi de COVID-19.

Aici urmează să ajungă un aparat pentru diagnosticarea infectărilor de coronavirus, cel mai probabil undeva în două săptămâni, dar şi mai multe ventilatoare pentru terapie intensivă.

În privinţa ventilatoarelor, după ce autorităţile anunţau ieri că la nivelul Judeţeanului ar exista numai 4, astăzi conducerea a precizat că a fost vorba despre o neînţelegere şi că numărul real ar fi de 28.

Tot la Judeţean a fost solicitată şi amplasarea unui cort de campanie al ISU pentru trierea cazurilor.

Bogdan Toader, de altfel și președinte al PSD Prahova, a discutat şi despre vestea îmbolnăvirii unui senator PNL, reclamând că acesta a dat dovadă de o “iresponsabilitate imensă” prin faptul că a uat contact cu persoane care ar fi putut purta virusul şi apoi nu a intrat în izolare, continuând să vină în Parlament şi intrând în contact cu foarte multă lume.

În acest context, sunt temeri că virusul ar fi putut fi răspândit la mai mulţi politicieni, nu doar din PNL, a reclamat Bogdan Toader, dând exemplul senatorului PSD Radu Oprea.

“Gesturi de genul celui făcut de un domn parlamentar care a intart în contact la o petrecere cu 400 de doamne nu îşi au locul. Credeţi-mă că dacă domnul Radu Oprea, care a intrat în contact cu acel senator declarat deja pozitiv, îşi va face testul, vă daţi seama că şi eu mă voi autoizola, am stat în vecinătate şi am intrat în contact”, a precizat Bogdan Toader, președintele CJ și al PSD Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here