fbpx
marți, februarie 20, 2024
spot_img

Consiliul Județean Prahova va reabilita, pe fonduri europene, 273 de clădiri aparținând unor instituții publice

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Județean Prahova a depus un proiect pentru reabilitarea termică pe fonduri europene a unui număr de 237 clădiri aparținând unor instituții publice din 34 de localități ale județului, după cum urmează: Băicoi, Breaza, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bănești, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Brebu, Bucov, Cocorăștii Mislii, Cornu, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească.

„Creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri din județul Prahova este unul dintre obiectivele importante ale Consiliului Județean. Ne-am înscris într-un program care permite mobilizarea de investiții pentru reabilitarea termică a clădirilor publice și urmărim economii majore de energie, precum și reducerea substanțială a emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

- Reclamă -

Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului “South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programmeˮ. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare.

Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, iar beneficiarii eligibili sunt: autorități publice locale, autorități regionale, organisme publice.

În cadrul proiectului vor fi finanțate dezvoltarea de sisteme energetice eco-eficiente, integrarea de sisteme de energie regenerabilă la nivelul clădirilor (panouri solare, panouri fotovoltaice), dezvoltarea de sisteme de transport public curate și eficiente din punct de vedere energetic.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut