drum cj

Consiliul Judeţean pregăteşte procedurile pentru exproprierea a peste 24 de hectare de teren situate în apropierea a două proiecte de modernizare pe bani europeni a unor drumuri judeţene.

În prima fază, instituţia amintită a pregătit documentaţia pentru achiziţionarea de servicii juridice în vederea indentificării proprietarilor, efectuării cadastrului şi demarării procedurilor de expropriere, inclusiv prin acordarea de despăgubiri.

Proiect pe fonduri europene pentru modernizarea a patru drumuri judeţene

Este vorba de un proiect cu o valoare de peste 47 milioane de euro pentru reabilitarea a 60 de kilometri de drumuri judeţene din Prahova. Lucrarea ar include realizarea de trotuare, rigole şi piste de biciclete şi refacerea covorului asfaltic.

Primul proiect (14,4 milioane de euro) vizează Drumul Judeţean DJ 720 care va fi reabilitat pe o distanţă de 14,5 kilometri începând de la limita cu judeţul Dâmboviţa, până la intersecţia cu DN1. Drumul trece prin comunele Filipeştii de Pădure şi Floreşti. Modernizarea celor 14 kilometri de drum ar putea costa 14, 4 milioane de euro. Practic un milion de euro/kilometru.

Al doilea proiect (33,2 milioane euro) vizează reabilitarea capitală a trei drumuri judeţene din estul Prahovei (DJ 102K; DJ102D; DJ 100C) pe o distanţă de aproximativ 46 de kilometri. Este vorba de un fragment a ceea ce constituie „Drumul Vinului“. Acest proiect turistic reeditează un segment mai vechi dintr-un drum al vinului folosit de romani, care străbătea Europa. Acesta străbate podgoriile renumite ale judeţului şi include popasuri la conace, curţi domneşti şi mănăstiri.

Cele trei drumuri traversează localităţile Mizil, Urlați, Baba Ana, Ceptura, Ciorani, Fântânele, Fulga, Sălciile și Vadu Săpat.

Procedurile de expropriere

Consiliul Judeţean a pregătit 7 milioane de lei pentru acordarea de despăgubiri în cadrul exproprierilor, iar pentru achiziţia serviciilor juridice 318.000 lei (78.000 lei pentru un proiect şi 240.000 lei pentru al doilea).

Doar 10% din aceste cheltuieli sunt din eligibile în cadrul finanţării prin ADR Sud Muntenia. Restul va trebui achitat din bugetul judeţului.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here