Consiliul Județean Prahova își propune reabilitarea unor clădiri din centrele de agrement de la Bușteni și Cheia. Consilierii județeni au aprobat în ședința de miercuri proiectul de hotărâre. Odată ce clădirile aflate acum în stare deplorabilă vor fi reabilitate, aici se vor desfășura activități educaționale și extrașcolare. 

Imobilele vizate sunt vila Fraga (Centrul de agrement Buşteni), vila Cumpăna, vila Scărişoara şi blocul alimentar şi sala de mese (Centrul de agrement Cheia).

“Proiect cu beneficii multiple, promovat de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi adoptat de aleşii judeţeni în şedinţa ordinară din 28.07.2021.

Este vorba despre preluarea de către CJ Prahova a unor centre de agrement, aflate într-o stare avansată de degradare, şi trecerea lor, prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerul Tineretului și Sportului, în domeniul public al judeţului, cu scopul de a fi reabilitate şi utilizate ulterior.

Astfel, Centrul de agrement Bușteni -Vila Fraga, precum și Centrele de agrement Cheia – Vila Cumpăna, Vila Scărișoara și blocul alimentar și sala de mese vor face obiectul unui proiect al CJ Prahova de reabilitare/modernizare  în vederea desfășurării activităților educaționale și extrașcolare în condiții optime.

Odată refăcute, în aceste clădiri vor funcţiona centre de agrement, sociale și culturale care au ca scop recreerea, socializarea și relaționarea și integrarea în societate a elevilor.

De asemenea, elevii vor beneficia de programe de educație nonformală, facilitând accesul acestora la programe și proiecte specializate pentru dezvoltarea unor abilități și competențe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învățământ.

Consiliul Județean Prahova își propune ca termenul de realizare a investițiilor să fie cinci ani cu posibilitatea prelungirii în conformitate cu prevederile legale. În caz contrar, dacă obiectivul nu s-a realizat, bunurile imobile se vor întoarce în proprietatea statului”, se arată într-un comunicat al CJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here