Consiliul Judeţean a amânat din nou discutarea listei cu alocările bugetare către primării pentru proiecte de modernizare derulate în parteneriat, însă anunţă că aceasta va fi decisă în august, când e promisă şi o majorare sensibilă a bugetului stabilit iniţial.

Conform legii în vigoare, consiliile judeţene nu pot sprinji primăriile pentru plata cheltuielilor de funcţionare, aici intrând salarii, utilităţi, chirii sau servicii publice, dar au posibilitatea să realizeze parteneriate, prin care să susţină împreună lucrări de modernizare. An de an, bugetul judeţului a reprezentat, pentru zeci de primării din Prahova, o importantă sursă de venituri.

Parteneriatele continuă şi în 2017, chiar dacă au fost ţinute pe loc de întârzierile din Programul Naţional de Dezvoltare Locală derulat de Ministerul Dezvoltării, în contextul în care autorităţile prahovene precizaseră că doresc să vadă, înainte de a aproba alocările proprii, ce proiecte primesc finanţări guvernamentale. La şedinţa de săptămâna trecută a CJ Prahova, după ce proiectele PNDL fuseseră deja anunţate oficial, autorităţile au decis să amâne din nou parteneriatele, pentru luna august, de data aceasta pentru o analiză atentă cu privire la disponibilităţile financiare ale primăriilor care au solicitat sprijin. Aşteptarea ar putea fi răsplătită, însă, în condiţiile în care conducerea instituţiei a promis şi majorarea bugetului alocat în acest an, de la 15 la 20 de milioane de lei.

“Încercăm, cu ajutorul Direcţiei Economice, să găsim resurse încât să majorăm alocarea bugetară. Vrem să facem şi o analiză cu privire la unele primării care au solicitat fonduri dar care au execuţie bugetară de 20% până la acest moment, ceea ce înseamnă că au bani în bugetele locale dar mai cer în continuare de la noi. Mi se pare normal ca noi să intervenim cu prioritate acolo unde sumele necesare pentru proiecte de modernizare sunt mai mari decât posibilităţile primăriilor”, a explicat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here