deszapezire

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova va rezilia toate contractele, probabil cu o singură excepţie, cu operatorii de deszăpezire care intervin pe drumurile județene. Decizia vine în urma problemelor din perioada sezonului rece, atunci când autoritățile au constatat faptul că drumurile nu au fost deszăpezite într-un mod corespunzător.

Contracte pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, împărţite pe sectoare, au fost semnate în mandatul trecut şi mai sunt valabile până iarna viitoare inclusiv. Potrivit vicepreşedintelui Cristian Apsotol, până în prezent au existat mai multe acorduri-cadru multianuale, în interiorul cărora se semnează contracte subsecvente pentru fiecare sezon rece în parte. Practic, acele contracte în interiorul contractului au expirat la 15 martie, însă au fost prelungite cu două săptămâni, din cauza condiţiilor meteorologice.

Astfel, de la 1 aprilie, când expiră contractele subsecvente şi nu se anticipează că vor mai fi probleme cu ninsorile, autorităţile vor să rezilieze şi acordurile-cadru.
“Pe 15 martie au expirat contractele subsecvente. O singură asociere de firme nu a avut notificare de reziliere. Din păcate, nu am putut să găsim în timp util o metodă de a face deszăpezire în tot judeţului, şi atunci ne-am văzut nevoiţi să prelungim contractele subsecvente cu două săptămâni, chiar dacă am avut nemulţumiri. De la 1 aprilie vom trimite notificări de reziliere. În următoarele luni, vom avea un caiet de sarcini, care va sta şi în dezbatere publică, astfel încât să avem cea mai bună soluţie tehnică. Unul dintre aspectele pe care vrem să le îmbunătăţim substanţial vizează viteza de reacţie. În prezent, cei mai mulţi operatori au utilajele staţionate în jurul Ploieştiului, ceea ce înseamnă că, în cazul unei intervenţii pe drumurile judeţene din zona de nord a judeţului de exemplu, din momentul în care se dă comanda şi până când utilajul ajunge să intervină pot să treacă şi câteva ore, timp în care se pot petrece accidente grave”, ne-a declarat vicepreşedintele Cristian Apostol.
Singurul operator care nu a fost ameninţat cu rezilierea în acest sezon rece este Coni, care operează în sectorul de sud-vest al judeţului. “A existat şi pe sectorul lor un accident rutier produs într-o dimineaţă, însă ei au reuşit să demonstreze, cu ajutorul dispozitivelor GPS montate, că utilajul de deszăpezire intervenise la timp pe respectivul tronson”, a mai precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here