parcul municipal vest ploiesti
Consiliul Judeţean Prahova vrea să solicite în patrimoniu Parcul Municipal Vest, realizat de Primăria Ploieşti din fonduri europene, anunţând intenţia de a amenaja aici un complex sportiv, care să cuprindă şi o sală polivalentă.

Vicepreşedintele CJ Prahova, Dumitru Tudone, a declarat astăzi că instituţia urmează să promoveze un proiect de hotărâre privind solicitarea terenului în proprietate. Autorităţile judeţene spun că vor să amenajeze aici o sală polivalentă de 16.000 de locuri, un bazin de înot, un patinoar olimpic, dar şi un parc tematic virtual.

“Există o intenţie la nivelul Consiliului Judeţean de preluare a Parcului Municipal Vest, pentru a dezvolta următoarele investiţii ale judeţului: o sală polivalentă de aproximativ 16.000 de locuri, un patinoar olimpic, un bazin de înot olimpic, mai avem un parc tematic de realitate virtuală care să se desfăşoare acolo şi realizarea unui târg de Crăciun. Eventual, dacă mai apar şi alte oportunităţi de dezvoltare a zonei, în urma realizării unui plan urbanistic zonal – dacă se va ajunge acolo – se va aduce la cunoştinţă tot ce se poate face acolo”, a declarat Dumitru Tudone.

Iniţial, aceste obiective erau propuse în zona Tătărani, însă reprezentanţii CJ susţin c-au ajuns la concluzia că Parcul Municipal este mai accesibil. “Încercăm să relocăm toate aceste investiţii ale Consiliului Judeţean. Noi iniţial voiam să facem aceste investiţii pe o zonă de 86 de hectare de pe raza comunei Bărcăneşti, de la fostele sere, dar am gândit că Parcul Municipal Vest este mult mai bine amplasat pentru realizarea lor şi dacă am reuşi să realizăm aceste investiţii ar fi un plus valoare pentru Ploieşti”, a completat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Muzeu virtual la Parcul Municipal

Printre atracţiile promise ar urma să fie şi un parc tematic asistat de realitatea virtuală, care ar urma să ofere tururi virtuale ale unora dintre cele mai importante obiective turistice din România şi, totodată, o incursiune prin toate regiunile istorice ale ţării.

Ar mai trebui precizat că nu e foarte clar de unde va avea Consiliul Judeţean bani pentru toate investiţiile promise, aşa cum nu e clar nici când am putea să ne aşteptăm să le vedem finalizate sau măcar să înceapă lucrările. Pentru unele dintre obiectivele propuse la Parcul Municipal, o variantă foarte probabilă vizează obţinerea unor finanţări de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here