Nu știu cine este de partea forței întunecate sau de partea binelui, dar în Consiliul Local Ploiești sigur e un război. Așa mai sângeros, de sfârșit de an. Știți cum se spune, ”fie ca finalul anului să vă găsească în liniște etc, etc”. Nu e cazul în administrația noastră.

Din cel puțin două motive: 1. S-a votat mereu politic și 2. După atacul DNA asupra Primăriei Ploiești, nici Imperiul din Star Wars nu rezista, cum să reziste un grup de interese care gravitau în jurul fostului primar Bădescu precum navele în jurul Stelei Morții.

Pe lângă faptul că suntem la al treilea primar, apropierea de alegerile locale dă prilejul partidelor să arate care are sabia laser mai mare. Faptul că ieri PNL-ul s-a opus numirii viceprimarilor nu este decât un mod de a forța o negociere cu PSD-ul. Poate schimbarea directorilor de la Hale, SGU, TCE în favoarea national liberalilor.

De cealaltă parte a mesei negocierilor se află ALDE, acest satelit Sputnik rupt din PNL-ul mamă. Dacă până mai ieri erau prinși în horă cu PSD-ul, după ce prin votul aceluiași PSD, viceprimarul Iulian Teodorescu (ALDE) care îndeplinea funcția de primar a fost scos pe tușă, lanțul de iubire a început a rugini.

Din fericire se apropie sărbătorile așa că multe permutări nu se mai pot face. Dar din ianuarie, săturați de friptura de porc și de vacanță, consilierii locali se vor întoarce din nou să se lupte în acest război al clonelor. Că nu poți să spui depre ei că ar fi adevărați gospodari ai urbei, apărătorii interesului cetățenilor. Sau cine știe, poate dacă îi ceartă Moș Crăciun…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here