fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Consiliul Local Ploiești a aprobat amânarea cu 6 luni a ratelor și la creditul contractat cu BRD

Citește Și

- Reclamă -

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, vineri, în cadrul unei ședințe extraordinare, amânarea cu şase luni a plăţii ratelor la creditul luat de municipalitate în 2011 de la BRD. Decizia legislativului ploieștean vine la scurt timp de la o nou hotărâre emisă cu care aleșii locali au fost de acord cu o perioadă de graţie tot de şase luni la și la împrumutul din 2007 de la BCR.

Ambele hotărâri au fost luate în contextul în care autorităţile locale s-au tot plâns de lipsa lichidităţilor, agravată pe fondul pandemiei.

- Reclamă -

Aparent singurul lucru care a evitat ca Primăriei Ploieşti să intre în imposibilitate de plată a fost încasarea unei sume de circa 36 de milioane de lei de la compania de la Telekom, la finalul lunii mai, ca primă tranşă dintr-o reeşalonare în urma unui litigiu câştigat de Serviciul Public Finanţe Locale.

Interesant este faptul că perioadă menţionată pentru amânarea ratelor la BRD este martie – august 2020, ceea ce confirmă că Primăria Ploieşti deja a acumulat două rate neachitate.

Totuși, situația financiară delicată prin care trece administrația publică ploieșteană nu l-a făcut pe primarul Adrian Dobre să restrângă cheltuielile. Ba mai mult, în urma unei rectificări bugetare, aleșii locali au aprobat o listă cu o mai multe investiții importante (citește aici).

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...