consiliul local ploiesti andrei volosevici sedinta operator termoficare consilier pnl
Consiiul Local Ploieşti a decis joi, după patru ore de dezbateri aprinse, înfiinţarea propriei firme de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi şi al reţelei primare din patrimoniul Consiliului Judeţean, în ciuda opoziţiei primarului şi a câtorva consilieri, care au argumentat că nu e clar ce se preia, că efortul bugetar va fi unul uriaş, imposibil de suportat pentru bugetul local, şi că preluarea bunurilor nu va duce decât la scutirea CJ de a face investiţiile la care era obligat.

Ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate cu majoritate de voturi, doar patru consilieri, dintre care doi de la ALDE, unul de la Prahova în Acţiune şi unul de la USR, alegând să se abţină la vot.

În timp ce iniţiatorii au spus că acest pas reprezintă “o plasă de siguranţă”, în contextul în care contractul cu actualul operator a fost reziliat, contestatarii proiectelor, în frunte cu primarul Volosevici, au reclamat că procedura are foarte multe lacune, de la situaţia tehnică şi juridică a bunurilor din CET Brazi care se presupune c-ar urma să fie transferate, până la lipsa unui plan de afaceri şi a unei estimări clare privind cheltuielile pe care viitoarea firmă de termoficare le va avea de făcut.

Un lucru e sigur, la 25 de zile de la oprirea alimentării cu apă caldă în Ploieşti, votul de joi nu va rezolva, cel puţin nu în viitorul imediat, problema alimentării şi nici nu oferă o garanţie că sistemul de termoficare va fi perfect funcţional în sezonul rece.

“Noi preluăm o rablă”

“Eu am cerut trei lucruri: juridic, ce ne poate preda Consiliul Judeţean, tehnic, e în stare de funcţionare sau nu, financiar, ce înseamnă investiţiile. Când cumperi o Dacia, asta înţelege orice ploieştean, te duci şi o vezi… Are patru uşi? Are… Juridic, e a celui care ţi-o vinde? Da… Şi tehnic, ce trebuie să fac ca să funcţioneze. Noi preluăm o rablă! Înţeleg graba Consiliului Judeţean să scape de această problemă”, a avertizat Andrei Volosevici, la începutul dezbaterilor de patru ore din şedinţa de joi a forului legislativ ploieştean.

Proiectele de hotărâre au avut avize negative de la mai multe direcţii din subordinea Primăriei Ploieşti şi încă nu e clar dacă secretarul general al municipiului le va da viza de legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here