casa casatoriilor ploiesti petitie salvare transformare muzeu
În mijlocul unor ample discuţii despre vânzarea Casei Căsătoriilor, autorităţile din Ploieşti au primit propunerea de a-şi exprima dreptul de preemţiune şi a interveni în tranzacţie, având posibilitatea să achiziţioneze clădirea monument istoric la valoarea de 900.000 de euro fără TVA. După o lungă amânare, propunerea a fost pusă în dezbatere şi a fost până la urmă respinsă de Consiliul Local.

Forul legislativ ploieştean a decis, în şedinţa de luni, să nu îşi exprime dreptul de preemţiune. Propunerea fusese transmisă la începutul lunii octombrie. Proiectul a mai fost pus o dată pe ordinea de zi, acum câteva săptămâni, însă a fost retras atunci. Între timp, au apărut şi informaţii potrivit cărora Casa Căsătoriilor a şi fost vândută.

Petiţie pentru salvarea Casei Căsătoriilor şi păstrarea în patrimoniul Ploieştiului

În timpul dezbaterilor de luni, conducerea Direcţiei de Patrimoniu din Primărie a susţinut că nu e finalizată tranzacţia, potrivit asigurărilor primite de la proprietar. Chiar şi aşa, consilierii au decis, cu majoritate de voturi, să nu achiziţioneze clădirea, după ce în timpul dezbaterilor s-a precizat că nu a existat timp suficient pentru o expertiză autorizată, care să arate dacă suma solicitată de vânzător este una corectă. Totodată, Direcţia Economică din Primărie întocmise un raport nefavorabil, susţinând că bugetul local nu ar putea acoperi în prezent costurile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here