Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Andrei Volosevici privind rezilierea contractului cu Rosal, pentru serviciul de curățenie căi publice (CCP). 

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 21 de voturi pentru și o abținere. Totodată, unul dintre consilierii locali nu a participat la vot.

Conform legii, Rosal are obligația să presteze serviciul încă trei luni de la rezilierea contractului. 

În acest timp, Primăria speră să încheie procedurile pentru noua licitație.

“Mi-aș fi dorit să fim în postura de a avea deja caietul de sarcini, pentru a spera la terminarea procedurii de licitație în aceste 4 luni. Orașul nu va rămâne nemăturat. 30 de zile e notificarea, după care trei luni după reziliere este obligația legală (a operatorului – n.r.)“, a declarat, la finalul ședinței, primarul Andrei Volosevici.

Următorul proiect aflat în dezbatere a fost cel privind împuternicirea primarului Andrei Volosevici să voteze cu privire la rezilierea contractului semnat de ADI Deșeuri Prahova cu Rosal pentru colectarea deșeurilor menajere. Solicitarea de reziliere pe zona din care face parte și Ploieștiul a fost formulată deja de Primăria Blejoi.

Proiectul a fost aprobat. Ambele proiecte au fost inițiate de primarul Andrei Volosevici.

Totodată, proiectul de hotărâre privind ajustarea (majorarea) tarifelor pentru activitățile de curățenie căi publice solicitată de Rosal nu a fost aprobat. 

Au fost două voturi pentru, două împotrivă și 18 abțineri.

VEZI mai jos LIVE ședința Consiliului Local:

 

Știre în curs de actualizare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here