Consilierii locali ploieșteni s-au reunit vineri în ședință de îndată, pentru a rezolva o problemă gravă, plata prestatorilor de servicii. Consilierii au hotărât să ia din banii care fuseseră prevăzuți pentru majorarea capitalului social de la Hale și Piețe SA. 

Hotărârea de CL vizează plata serviciilor pe luna noiembrie, către SGU Ploiești, TCE Ploiești, salubritate, iluminatul public, dar și bănci.

În total, conform rectificărilor bugetare, au fost alocată suma de  13 milioane de lei. Suma a fost calculată doar pentru luna noiembrie, astfel că, în decembrie, va fi urmată aceeași procedură!

Banii au fost luați din cei prevăzuți pentru majorarea capitalului social al SC Hale și Piețe SA, în scopul refacerii Pieței Centrale.

La momentul votului, consilierii ALDE s-au abținut. Refacerea Pieței Centrale este un proiect asumat de viceprimarul George Pană, iar faptul că banii au fost retrași din bugetul rezervat Hale și Piețe va duce la amânarea acestuia.

Primarul Adrian Dobre a propus ca, în zilele de marți, să fie ținute ședințe informale, în care consilierii și administrația locală să discute lista investițiilor care să fie făcute dintr un viitor credit, inclusiv refacerea Pieței Centrale.

Piața de la Hale se află într-un stadiu avansat de degradare și prezintă risc seismic, potrivit unor rapoarte de specialitate.

 

1 COMENTARIU

  1. TCE este o societate care in mod firesc trebuie sa traiasca strict din vinzarea biletelor si abonamentelor . Nu din subventii pentru gratuitati . O mirlanie .
    Nici SGU nu este departe . Cit de multumiti sint ploiesteni de serviciile acestor doua societati ? Bugetele publice nu se constitutie pentru a plati salarii unor ordinari care nu isi pot cistiga piinea in mediul concurential .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here