fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Contabilă de la sindicatul Școala Prahovei, închisoare cu executare pentru delapidare. A furat peste 400.000 de lei din banii cotizanților

Citește Și

- Reclamă -

Emiliana Elena Arvatu, contabila sindicatului Școala Prahovei, a fost condamnată la închisoare în regim de detenție, fiind găsită vinovată pentru delapidare. Femeia a fost deferită justiției fiind prinsă că a furat peste 400.000 de lei din casieria sindicatului. Banii au fost sustrași în mod constant, ani la rând, ea acoperindu-și urmele cu acte false.

Contabila Arvatu, în prezent pensionară, a fost deferită justiției în iulie 2021, dosarul său judecându-se inițial pe rolul secției penale a Judecătoriei Ploiești. Această instanță a decis să o condamne pe contabila sindicatului Școala Prahovei la 5 ani și o lună de închisoare, ulterior, pedeapsa a fost diminuată de Curtea de Apel Ploiești la 2 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție.

- Reclamă -

Potrivit actului de acuzare, Emiliana Arvatu a furat aproape lună de lună, în perioada 15.05.2013-25.07.2017, sume de bani cuprinse între 1000 și 20.000 de lei, prejudiciul total stabilit de anchetatori fiind de 424.579,30 lei. Delapidarea a fost descoperită în timpul unui audit intern, făcut în anul 2017, perioadă în care a și fost sesizată poliția. După aproape cinci ani de anchetă, femeia a fost trimisă în judecată sub acuzația de delapidare.
Arvatu și-a recunoscut faptele, explicând că a avut nevoie de bani pentru „nevoi personale“, dar a avut grijă ca, din momentul în care poliția a intrat pe fir, să-și aranjeze averea astfel încât autoritățile să nu-i poată pune sechestru pe bunuri.

Instanța a remarcat atitudinea contabilei care şi-a înstrăinat bunurile imobile în anul 2016, susţinând că nu a vrut ca fiica sa „să nu rămână fără nimic“ în situaţia în care ea va păţi ceva din cauza infracţiunii comise cu intenţie, se arată în motivarea Curții de Apel Ploiești.
Ca să acopere prejudiciul față de sindicat, fosta contabilă a acceptat să plătească eșalonat paguba, achitând până acum două tranșe a câte 500 de lei.

„Instanţa constată că nu au fost depuse eforturi de inculpată pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, văzând faptul că din momentul plângerii penale din anul 2017 şi până în 2022 inculpata şi-a creat o stare de insolvabilitate, pentru a nu suporta cheltuielile de judecată şi prejudiciul cauzat”, arată sursa citată.

- Reclamă -

În Prahova, delapidarea de la Sindicatul Școala Prahovei nu este un caz singular. În aprilie 2022, contabila sindicatului Electrica Ploieşti a fost condamnată de Judecătoria Ploieşti la 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de delapidare (212 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (175 acte materiale), prejudiciul cauzat fiind de peste 900.000 lei. În acest caz, o parte din prejudiciu a fost recuperat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...