Primarul din Bălțești, Radu Ion, atrage din nou atenția asupra sa cu o „afacere dubioasă”, de data aceasta, în legătură cu contractul de deszăpezire al comunei. Potrivit Prefecturii Prahova, iarna 2015 – 2016, deszăpezirea în Bălțești va fi făcută de firma SC RAMAROM FOREST SRL contra sumei de 60.000 lei, fără TVA. Mai mult, firma SC ROMAROM FOREST SRL se ocupă, iarna aceasta, și de deszăpezirea comunei Măgurele, unde tarifează 80 lei/oră, fără TVA.

Cadou de la nașul-primar pentru fin?!

Societatea SC RAMAROM FOREST SRL este administrată, din octombrie 2013, de Aurel Dragomir, cunoscut de întreaga comunitate din Bălțești drept finul de cununie al primarului Radu Ion, care i-a și botezat un copil.

RAMAROM FOREST SRL este o societate abonată de ani de zile la contractele cu Primăria Bălțești și, la un moment dat, a existat o plângere penală împotriva primarului la Curtea de Apel Ploiești, care viza aceste contracte. În plângerea respectivă, erau enumerate în total trei societăți comerciale despre care se spunea că în realitate sunt controlate de primarul Radu Ion, prin interpuși. SC RAMAROM FOREST SRL, SC RADEX COM SRL și SC RAEDY CON IMPEX SRL sunt cele trei firme amintite, administrate în acte de Aurel Dragomir, dar indiciile că în realitate sunt controlate de o altă persoană nu au întârziat să apară.

Numărul de contact, fix, al firmei SC RAMAROM FOREST SRL este identic cu cel al societății SC RADEX COM SRL. Mai mult decât atât, finul Aurel Dragomir a locuit o perioadă în casa părintească a primarului Radu Ion, dovedind astfel o legătură și mai apropiată între cei doi. Toate aceste firme încep cu inițiala R, iar oamenii din Bălțești spun că este o legătură cu prenumele primarului (Radu), astfel încât toată lumea să își dea seama că în realitate sunt ale acestuia. Toate firmele au același sediu și același contabil. Celelalte firme au fost băgate în insolvență, în timp ce RAMAROM FOREST SRL pare a fi ultima rămasă pentru extindere și, implicit, obținerea unor contracte avantajoase. În plus, Aurel Dragomir este și unul dintre cei care a beneficiat de teren în suprafață de 400 mp în satul Izești, destinat construirii de locuințe pentru tinerii căsătoriți. Ulterior, casele pe respectivele loturi de pământ au fost construite de fundația Habitat for Humanity, iar proprietarii s-au mutat în casele „de-a gata”.

Un alt contract dedicat, pentru „fermierul” Aurel Dragomir

În anul 2014, Aurel Dragomir înființează Asociația crescătorilor de animale din comuna Bălțești, iar Consiliul Local Bălțești închiriază întreaga suprafață de pășune acestei asociații (196 ha), pentru o perioadă de 7 ani, contractul fiind semnat chiar de primarul Radu Ion.

Legături cu ofițerii arestați Emanuel Saghel și Constantin Ispas

Se pare că Radu Ion, tot cu ajutorul lui Aurel Dragomir, ar controla și singura stație de carburant GPL din comună. În mai 2012, societatea RAMAROM FOREST SRL a obținut certificat de urbanism pentru lucrarea de amplasare stație mobilă de carburanți și stație GPL. Următorul pas este întreruperea colaborării cu SC Rompetrol Downstream SRL. Locuitorii din Bălțești spun că la ora actuală mai există o singură stație de carburant pe raza comunei, sub sigla RBC. Despre marca RBC este binecunoscut faptul că aparține afaceristului Gabriel Crângașu, nașul fostului ofițer BCCO care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, Emanuel Saghel.

În plus, se pare că primarul Radu Ion avea legături și cu fostul șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, de asemenea arestat preventiv pentru fapte de corupție în același dosar cu Emanuel Saghel.

Se pare că Ispas deținea un teren arabil de 30 de ha, pe care îl cultiva primarul Radu Ion. Recolta o lua Ispas, dar până atunci, de arat, semănat, ierbicidat și recoltat se ocupau diverse asociații agricole pe care Ispas le șantaja pentru a face acest lucru fără a le fi plătite serviciile. De exemplu, de la o asociație agricolă din Sălciile a luat 500 kg de azot, iar de la una din Ciorani a luat o tonă de ulei de floarea soarelui, desigur, fără a plăti pentru ele.

Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi aici!

Ce s-a întâmplat cu plângerea penală

Revenind la plângerea penală pe care bărbatul a formulat-o împotriva primarului Radu Ion, prin care le spunea procurorilor de legăturile dintre acesta și firmele administrate de Aurel Dragomir, Curtea de Apel Ploiești, prin procuror Roxana Armășelu, a clasat plângerea penală, motivând că între Radu Ion și Aurel Dragomir nu există nicio legătură de rudenie. Ce-i drept, legislația din România nu recunoaște relația naș-fin drept relație de rudenie. Mai mult decât atât, din eroare umană sau din alte interese?!, în ordonanța de clasare sunt scrise greșit numele celorlate societăți, cu excepția firmei ROMAROM FOREST SRL. Astfel, în loc de SC RADEX COM SRL, în ordonanța de clasare se vorbește despre SC RADEX SRL, iar în loc de SC RAEDY CON IMPEX SRL, se menționează SC RADEY COM IMPEX SRL. Toate aceste aspecte au fost reformulate într-o plângere împotriva ordonanței de clasare, dar urmărirea penală nu a fost reîncepută.

Bălțeștiul nu le mai ajunge

Între Radu Ion, primarul din Bălțești, și Vasilică Diaconu, primarul din Măgurele, există o prietenie solidă, de ani de zile. Ce-i doi sunt atât de prieteni, încât se pare că fac schimb de contracte. SC ROMAROM FOREST SRL a câștigat contractul de deszăpezire și în Măgurele, tarifând 80 lei/oră. În schimb, diverse surse ne-au povestit că primarul din Măgurele câștigă, la rândul lui, de pe urma unor afaceri din Bălțești. Dar despre afacerile primarului din Măgurele, Vasilică Diaconu, vom reveni în alt articol.

Citește și:

Primarul din Bălțești a vândut CAP-ul comunei unui cămătar

Primarul din Bălțești conduce ultima fiță de BMW, dar oficial deține o dubă FORD 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here