Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a semnat vineri, 16 aprilie, contractul de finanțare pentru construirea unei săli de sport la Școala Gimnazială B. P. Hașdeu.

Contractul a fost semnat la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, de la Călărași.

Este cel de-al doilea contract semnat după deblocarea fondurilor europene pentru Câmpina. Primul contract a fost semnat în urmă cu aproape două săptămâni și este vorba de cel privind ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe”, în valoare de 5.588.997,73 lei.

Contractul semnat astăzi, la Călărași, cel privind Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”, are o valoare de 16.260.252,36 lei și se referă la reabilitarea și modernizarea corpului de clădire existent, dar și extinderea școlii prin construirea unei săli de sport cu 250 de locuri. Extinderea va facilita și amenajarea unor spații didactice – un cabinet multimedia, dotat cu echipamente IT pentru activități școlare și extrașcolare, dar și un cabinet lingvistic. Finanțarea se va asigura prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraței. Acest proiect a fost depus în mandatul trecut, în 2018, fiind unul dintre proiectele blocate de Ministerul Dezvoltării din cauza creanțelor generate de corecțiile financiare aplicate la unele proiecte cu fonduri europene derulate la Câmpina, scrie campinatv.ro.

Actuala administrație locală a reușit deblocarea proiectelor prin eșalonarea datoriei de 6 milioane lei, plătindu-se lunar, la ANAF, câte 100.000 lei pe lună, pe o perioadă de cinci ani.

De asemenea, pentru municipalitatea câmpineană mai există un contract care urmează a fi semnat în scurt timp, este vorba de contractul privind modernizarea și extinderea iluminatului public (în valoare de 7.683.934,77 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here