Potrivit știripesurse.ro, fostul procuror Mircea Negulescu, a acordat primul interviu după izbucnirea scandalului care a dus la excluderea sa din magistratură. Jurnalistul Alexandru Căutiş anunţă că va publica interviul integral, miercuri, în revista Kamikaze. Între timp, jurnalistul publică pe pagina sa de Facebook un fragment din interviu, în care “Portocală” vorbeşte despre Vlad Cosma, Sebastian Ghiţă, dar şi despre relaţia sa cu deputata Andreea Cosma.

“Sunt sigur că Vlad Cosma deține înregistrări inclusiv cu domnii Victor Ciutacu, Mircea Badea și Mihai Gâdea, pe care le va folosi la momentul oportun”, a afirmat fostul procuror, care s-a referit şi la discuţiile sale cu Sebastian Ghiţă:

“Și tot ca o picanterie, pentru că am văzut că vă plac, cu domnul Sebastian Aurelian Ghiță am avut două întrevederi cunoscute, atât de colaboratorii direcți, vorbesc aici de colegii polițiști, cât și de conducerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești de la acea vreme: ​La prima întrevedere, domnia sa, mi-a solicitat să nu mai continui investigațiile împotriva firmelor sale, deoarece ar ajunge în situația altui inculpat, acesta făcând referire la administratorul unei societăți comerciale investigate față de care stabilisem un prejudiciu provenit din evaziune și spălare de bani în cuantum de 102 milioane de euro.”

În privinţa relaţiei cu Andreea Cosma, Negulescu susţine că a avut o relaţia cu aceasta, dar că ar fi fost la iniţiativa actualei deputate. Portocală afirmă că s-a abţinut de la investigaţii în ceea ce o priveşte pe Andreea Cosma, însă nu spune nimic despre faptul că îi investiga pe tatăl şi pe fratele acesteia.

“Pot face unele precizări raportate la aparițiile publice ale doamnei Andreea Cosma. Niciodată nu a fost vorba unei hărțuiri, a unei „curtări” sau a unei relații care să afecteze actul de justiție, în condițiile în care pot face proba abținerii mele pe partea investigativă referitor la doamna în cauză. Mă simt jenat că trebuie să explic urmare a „dezvăluirilor” doamnei natura relației noastre. A existat o relație, de scurtă durată, inițiată de domnia sa, cu întâlniri, mesaje, fotografii, care pun în evidență, fără echivoc, consensualitatea acesteia. Însă, atunci când am realizat că, în realitate, aceasta urmărea devierea cursului anchetelor, culegerea de date și informații, am decis să mă retrag elegant”, a mai declarat Mircea Negulescu.

De cealaltă parte, fostul deputat Vlad Cosma, aflat la Parchetul General, a declarat că Negulescu minte. Cosma s-a prezentat marţi dimineaţă la sediul Parchetului General, unde a fost chemat în calitate de martor. Acesta a spus că va depune mai multe documente în următoarele zile împotriva a patru procurori. De asemenea, Vlad Cosma l-a acuzat pe procurorul Mircea Negulescu că minte, după ce acesta a susţinut într-un interviu că relaţia cu Andreea Cosma ar fi fost iniţiată de către aceasta.

”Sunt unele noi (c.n. documente) la adresa aceloraşi procurori pe care i-am enumerat în plângerea penală depusă la Parchetul General. M-au citat în calitate de martor. Nu ştiu să vă spun cum îşi desfăşoară domnii procurori audierile.

Aş vrea să nu deviem de la lucrurile grave. Dl Negulescu minte, aşa cum a făcut dintotdeauna. Cred că problemele de care suferă… de dedublare de personalitate polimorfă. Sunt vorbele dânsului dintr-o înregistrare pe care am prezentat-o la Antena3. Probabil în aceste zile se accentuează aceste simptome şi dacă dânsului i se pare normal că a hărţuit oameni şi a distrus familii, n-am să-i răspund.”, a spus Vlad Cosma, la sediul PG.

sursa: stiripesurse.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here