rafinarie lukoil ploiesti

Inspecția Muncii demarează, începând de luni, 29 august 2016, o acțiune de control în toate unitățile de prelucrare a țițeiului din țară, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat, pentru Agerpres. Verificările, care vor dura aproximativ două săptămâni, vizează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea la locul de muncă. Campania este demarată ca urmare a accidentului grav petrecut la rafinăria Petromidia, pe 22 august, în urma căruia un om și-a pierdut viața și alte trei persoane au fost rănite.

În paralel, Inspecția Muncii lucrează la ancheta demarată în urma accidentului de săptămâna trecută, pentru stabilirea cazuelor producerii acestuia. Conducerea Inspecției Muncii a instituit o comisie, din care fac parte inspectori de specialitate, care vor verifica dacă au fost încălcate reglementările legale, vor stabili cine poartă răspunderea pentru producerea accidentului, măsurile care se impun în vederea prevenirii altor situații similare și, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Și procurorii din Constanța au deschis dosar penal având ca obiect incendiul produs la începutul săptămânii trecute la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu un mort și trei răniți.

Sursa: www.telegrama.ro

2 COMENTARII

  1. Bine ca anunta cand fac controale , sunt curios sa vad ce masuri se vor lua asupra rafinariior Lukoil si Brazi care au distrus aerul din Ploiesti , avem un aer otravit si nimeni nu face nimic . Dar mai mult ca sigur se va musamaliza .
    Suntem un popor bolnav si ne place aceasta situatie !
    Sigur se vor da spagi … si se rezolva !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here