elevi in bar

elevi in barPoliţia Română a acţionat, în prima jumătate a lunii ianuarie, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar şi a efectuat verificări la agenţii economici amplasaţi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din ţară.

Poliţiştii au acţionat, sub directa coordonarea a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului la unităţile de alimentaţie publică din vecinătatea şcolilor şi a căminelor-internat pentru elevi, precum şi a absenteismului şcolar.

Astfel, poliţiştii au efectuat controale la agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, ce au ca obiect de activitate comerţul cu produse alimentare şi care oferă ilicit, spre vânzare, elevilor, băuturi alcoolice şi ţigări.

La nivel naţional, în perioada 16-30 ianuarie a.c., au fost desfăşurate 4.989 de acţiuni şi controale, la care au fost angrenaţi 7.200 de poliţişti, alături de care au participat cadre didactice şi reprezentanţi ai altor instituţii.

Pe parcursul activităţilor au fost verificate 6.578 de societăţi comerciale din zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

În urma controalelor şi verificărilor, au fost constatate 100 de infracţiuni şi s-au aplicat 7.467 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 611.000 de lei (50 la HG nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizica şi morala a elevilor şi studenţilor, 328 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 897 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 6.192 la alte acte normative). Au fost identificaţi 583 de elevi care frecventau barurile şi cafenelele, absentând de la orele de curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here