Inspectorii ANPC au controlat 14 magazine din lanțul Carrefour din București și din țară. 

Au fost găsite carne expirată, dar și mâncare gătită ținută în condiții improprii. Inspectorii care au controlat magazinele Carrefour au aplicat amenzi în valoare de 301.000 lei și au propus închiderea a două magazine pe o perioadă de până la 6 luni. 

ANPC a decis retragerea temporară de la vânzare a 209 kg de produse alimentare în valoare de 3.798 de lei și retragerea definitivă a 1.423 kg de produse alimentare în valoare de 28.875 lei.

De asemenea, s-a solicitat remedierea deficiențelor și începerea procedurilor de autorizare pentru mașinile de produs gheață, relatează Mediafax.

Abaterile constatate privesc, printre altele, comercializarea peștelui fără respectarea condițiilor de păstrare, produse calde expuse la temperaturi mai mici de 60 de grade, comercializarea de produse cu caracteristici necorespunzătoare, produse fără dată de fabricație, lipsa de informații, elemente de identificare sau data limită de consum depășită, pește alterat, produse din carne pentru care nu s-a putut stabili trasabilitatea, produse din zona gastro pentru care nu s-a putu stabili data preparării, practici comerciale înșelătoare, nerespectarea temperaturilor de depozitare pentru produse din carne sau pește, nerepspectarea condițiilor de expunere a mărfii.

Au fost verificate Carrefour București Militari, Carrefour București Băneasa, Carrefour Constanța, Carrefour Brașov, Carrefour București Grand Arena, Carrefour București Colosseum, Carrefour Satu Mare, Carrefour Cluj Napoca, Carrefour Baia Mare și Carrefour Oradea Lotus Market.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here