Peste 450.000 de facturi greșite au fost identificate săptămâna trecuta la furnizorii de energie și gaze naturale, a anunțat un secretar de stat din Ministerul Energiei la începutul ședinței de Guvern de miercuri dimineață.

“În urma controalelor la toți furnizorii de energie si gaze naturale, la nivelul saptamanii trecute au fost identificate 89.195 de facturi gresite, iar la nivelul energiei electrice au fost identificate peste 450.000 de facturi gresite”, a declarat acesta.

“În urma acestor controale desfășurate de ANPC s-a identificat nerespectarea clauzelor contractuale și aplicarea neadecvată a Ordonanței 118/2021, dispunându-se refacerea acestor facturi întocmite greșit. Procesul este în desfășurare, au fost peste jumatate din acest facturi de la energie electrică refacute si urmeaza să avem noile date de la sfârsitul saptamanii în care sperăm să atingem targetul de refacere a facturilor intocmite gresit initial de furnizorii de energie si gaze.”, a mai spus secretarul de stat.

Acesta a mai spus că prin noua Ordonanță care prevede prețurile plafonate la energie și gaze s-a urmărit ca impactul asupra sistemelor informatice folosite de furnizori să fie minim. Pentru a fi preîntâmpinate alte probleme, toți furnizorii au fost invitați săptămâna viitoare la Ministerul Energiei pentru discuții.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here