Control la operatorul de salubritate, după ce primarul Adrian Dobre a acuzat că nu respectă contractul! Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova a avut marți o ședință în care, potrivit unor surse, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a criticat aspru activitatea operatorului de salubritate, acuzând că nu respectă contractul pe care l-a semnat.

Concret, primarul Dobre ar fi acuzat că operatorul nu respectă programul de colectare a deșeurilor din municipiu, dar și nereguli privind mașinile declarate ca fiind folosite în programul de colectare, față de cele care sunt folosite în realitate.

În urma acuzațiile lansate de Adrian Dobre, s-a luat decizia efectuării unui control la operatorul de salubritate.

“Domnul primar al Ploieștiului dorește să facem o verificare undeva săptămâna viitoare cu o  comisie de la ADI deșeuri și de la primărie, de la RASP, să verificăm dacă își desfășoară conform atribuțiilor din contract toate activitățile, plus dacă au mașinile disponibile, plus tot. Domnul primar își dorește o intensificare a colectării și așa mai departe. Problemele semnalate sunt pentru Ploiești în special, aici vom face și verificări, alți primari nu au ridicat probleme în ședință.”, a declarat pentru ziarul Incomod Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Reamintim că nu este prima dată când primarul Dobre critică activitatea operatorului de salubritate și lansează acuzații cu privire la modul în care acesta execută contractul. De altfel, la dezbaterea publică pe tema bugetului local, primarul le-a spus ploieștenilor că Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești nu monitorizează corespunzător activitatea operatorului, astfel că apar cazuri de facturi avizate care sunt plătite, deși în realitate serviciile respective nu sunt prestate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here