control opc aliemntat aer benzinarie
O benzinărie a fost vizată ieri de un control OPC, după o filmare publicată pe Fcebook de un şofer care reclama că la pompă ieşeau doar vapori, dar erau contorizaţi ca şi cum ar fi alimentat cu motorină.

În filmarea publicată pe Facebook, şoferul de camion arăta cum din ţeava “pistolului” de alimentare ieşeau vapori şi reclama că pompa îi contoriza ca litri de motorină. “Furt pe faţă! Cică am băgat 300 de litri… de aer. După ce că e 9 lei motorina, am primit aer”, a comentat şoferul.

După apariţia filmării, OPC s-a autosesizat şi a derulat un control, reprezentanţii benzinăriei răspunzând că rezervorul pompei respective s-a golit chiar în momentul alimentării, după ce şoferul apucase să pună o cantitate considerabilă de motorină, pe care n-a mai fost nevoit s-o plătească.

“În urma informațiilor apărute în spațiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Argeș din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, a desfășurat o acțiune de control la stația Fuel One din Căteasca, județul Argeș. Situația prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcționa în continuare, deși rezervorul corespunzător era gol, și contoriza costul așa-zisei cantități de combustibil livrate, ca și când ar fi fost distribuită în mod real. Aceasta a fost confirmată la fața locului de reprezentanții operatorului economic și «justificată» cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeș au înțeles că, deși la golirea rezervorului, pompa s-a oprit inițial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere -, ulterior aceasta nu s-a blocat și a continuat să funcționeze. La fața locului, reprezentanții companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuși, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

“Controlul a fost extins la produsele comercializate (ambalate), în unitate neprestându-se servicii de alimentație publică, constatându-sel abateri referitoare la afișarea prețurilor și la alte detalii de informare. Acțiunea comisarilor argeșeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce privește operatorul economic menționat, în zilele următoare fiind verificate și alte informații și documente referitoare la această situație”, se mai arată în comunicatul CRPC Sud Muntenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here