proxenetism

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploieşti, împreună cu autorităţile britanice, au investigat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, profilat pe săvârşirea de infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe relaţia România – Marea Britanie.

Astăzi, 12 mai 2017, instanţa de judecată din Londra se va pronunţa asupra pedepselor ce vor fi aplicate a trei membri ai grupului infracţional, trimişi în judecată de autorităţile britanice.

Din investigaţiile poliţiştilor şi procurorilor a reieşit că, 5 cetăţeni români ar fi recrutat tinere pe teritoriul României, una dintre ele fiind minoră, pe care le-ar fi transportat în Marea Britanie, unde, folosind metode de constrângere fizică şi psihică, le-ar fi explotat sexual, prin practicarea prostituţiei la Londra. Investigaţiile au relevat că aceştia ar fi exploatat sexual nouă victime.

Banii obţinuţi din aceste activităţi erau însuşiţi aproape în totalitate de membrii grupării.

În cauză, autorităţile române au cooperat cu autorităţile britanice. În luna iunie a anului trecut, la sediul Eurojust – Haga, s-a format o echipă comună de anchetă.

La activităţile operative desfăşurate pe teritoriul Marii Britanii au participat poliţişti români specializaţi în combaterea traficului de persoane din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, iar o echipă de poliţişti britanici din cadrul Poliţiei Metropolitane din Londra a participat la activităţile operative din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here