UPDATE: La ședința de astăzi a Consiliului Local Ploiești, consilierul Cristian Dumitru a adus în discuție lipsa centralei termice de la grădinița „Scufița Roșie”. „Din nou iarna ne ia pe nepregătite”, a spus acesta, după care a amintit că mai multe școli din oraș au probleme asemănătoare, menționând și faptul că sala de sport de la Colegiul Național I.L. Caragiale este nefuncțională, copiii făcând ora de sport afară în frig.

Consilierul local, George Botez spune că se chinuie să facă rost de bani pentru grădiniță de doi ani de zile și de abia acum două luni au alocat 25.000 lei pentru schimbarea sistemului de încălzire, dar birocrația ține totul pe loc pentru că trebuie făcute licitație, caiet de sarcini etc.

Pe 26 octombrie, vă prezentam problema copiilor care merg la Grădinița “Scufița Roșie” din cartierul Dorobanțu din Ploiești, în frig. Deși centrala termică s-a stricat încă din vară, aleșii locali nu au alocat până în prezent fondurile necesare achiziționării unei noi centrale. La momentul respectiv, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Alina Istrătescu, declara că la următoarea ședință de Consiliu Local vor fi alocați banii necesari. Detalii aici!

Iată că a mai trecut o lună și problema nu a fost remediată, ba mai mult, s-a agravat. Deja au început ninsorile iar copiii merg la grădiniță într-un frig și mai mare și cei mai mulți dintre ei se îmbolnăvesc. Părinții sunt disperați și nu știu ce să mai facă pentru a determina autoritățile să ia măsurile care se impun.

“De două luni suntem amăgiți că se repară centrala unității și nu se rezolvă nimic. De două luni ducem copiii în frig la grădiniță. Nimeni nu ia nicio măsură. Primăria a trimis pe cineva, a împrăștiat niște fiare pe acolo și atât. Am făcut o grămadă de plângeri la Primărie, dar degeaba, nu am fost băgați în seamă de nimeni”, se plânge o mama unui copil.

Astăzi, la ora 13.00 consilierii locali din Ploiești se vor reuni în ședință. Părinții copiilor care merg la Grădinița “Scufița Roșie” au anunțat că vor veni, de asemenea, la ședință pentru a li se adresa direct aleșilor locali, în speranța că astfel problema va fi remediată mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here