Aproximativ 250 de copii din centre de plasament și case de tip familial au primit cadouri din partea reprezentanților Consiliului Județean Prahova cu ocazia Zilei Copilului.

“Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, aproape 250 de beneficiari din centrele de plasament și casele de tip familial, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Prahova, au avut parte de câte o surpriză oferită de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova.

Cadourile, constând în dulciuri şi băuturi răcoritoare, au fost distribuite la Complexul de Servicii Comunitare „Sfântul Andrei”  Ploiești, Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare” Băicoi, Complexul de Servicii Comunitare Sinaia (care funcționează temporar la Breaza), Centrul de Tip Familial Secăria, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Maria” Vălenii de Munte, Centrul de Tip Familial Izvoarele, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina, Centrul Rezidențial de Tip Familial Brebu și Complexul de Servicii Comunitare „Cireșarii” Ploiești.

Chiar dacă aceste cadouri sunt unele mai mult simbolice, pentru aceşti copii pe care nu-i vrea nimeni au fost o sursă de bucurie. Unii dintre ei au fost abandonaţi încă din primele zile, alţii au ajuns în centre de plasament în momentul în care au devenit o „povară” pentru familii. Unii cu boli grave, alţii cu traume psihice care-i vor urmări toată viaţă, iar în unele cazuri victime ale abuzului sexual… Pentru ei, cei respinşi de societate şi judecaţi încă din primii ani de viaţă, copilăria are alte conotaţii. „Acasă” sunt centrele de plasament, iar „mamă” şi „tată” sunt angajaţii DGASPC. Cu suferinţa vizibilă pe trupurile lor, aceşti copii simt şi au aceleaşi nevoi la fel ca toţi ceilalţi: să fie iubiţi, să fie ocrotiţi ,să fie îndrumaţi.

La mulţi ani tuturor copiilor!”, a transmis Consiliul Județean Prahova într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here