fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

Copiii din creșele ploieștene mâncau musaca fără carne și paste fierte fără brânză

Citește Și

- Reclamă -

Copiii care erau lăsați de părinți în grija educatoarelor din creșele ploieștene mâncau musaca fără carne, paste fără brânză, iar copan de pui ”nu văzuseră” de la începutul anului. Informațiile de-a dreptul scandaloase au fost surprinse de anchetatori care au dispus interceptarea convorbirilor telefonice purtate între angajatele creșelor din Ploiești.

Între timp, Angelica Fodor, directorul Centrului Cereșe a fost lăsată în libertate de Curtea de Apel Ploiești din cauza unei confuzii procedurale, în urma unei decizii definitive dispusă luni, 13 decembrie. Instanța a invocate lipsa de competență a Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a anulat mandatul de arestare. Șefa creșelor este acum în libertate.

- Reclamă -

În ciuda acestor neînțelegeri procedural, rămâne situația copiilor duși de părinții lor să fie îngrijiți în creșele de stat. În referatul de arestare, procurorii arată că în urma interceptării convorbirilor dintre angajatele creșelor a reieșit că mâncarea copiilor era ”diluată” atât de tare, încât în farfurie ajungea doar musaca fără carne și paste fără brânză. La creșele din Ploiești sunt lăsați în grija educatorilor – puericultori (denumirea oficială a funcției) copii cu vârsta cuprinsă între 11 luni și 3 ani.

Mâncarea cumpărată pentru creșe era porținoată în trei de către angajatele creșelor, astfel că doar dintr-o singură parte se prepara hrana pentru copii, ceea ce era mai bun, mai de calitate nu mai intra în creșe. Restul, două părți din mâncarea cumpărată, ajungea în cămările angajatelor și ale șefei de centru. Apa minerală și carnea de vită nici măcar nu mai ajungeau în magazia creșelor, ci erau luate acasă de angajate. Chiar ele recunoșteau în discuțiile telefonice purtate că le era ”milă” de copii care ”nu văzuseră copan” de la începutul anului. Mâncau paste fierte și cartofi fierți.

”În realitate, ulterior ridicării produselor alimentare din magazia unitatii, acestea se împart în trei și cu alimentele ce rămân se prepara hrana. De multeori, persoane din cadrul creșelor au afirmat telefonic “îmi este milă de copiii ăștia că nu le dă să mănânce”, “ copiii ățtia nu au vazut copan de la inceputul anului” sau “musaca fără carne și paste fără brânză”. De asemenea, se discută despre carnea de vită și apă minerală, produse care nici nu au fost trecute prin creșă, ci însușite de angajați, fără a întocmirea documentelor care sa ateste faptul că produsele respective au fost utilizate pentru preparea hranei, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Prahova, instanță care a dispus arestarea preventivă a șefei de centru, măsură ulterior anulată de Curtea de Apel Ploiești.

- Reclamă -

Potrivit procurorului de caz, se arată în documentul citat,  din datele existente până la acest moment se poate estima un prejudiciu total de aproximativ 108.000 lei/an cauzat prin săvârșirea infracțiunii de delapidare, raportat la numarul de persoane care își însușesc zilnic bunuri alimentare și nealimentare din cadrul creșelor și la numărul de creșe din subordinea Centrului Creșe Ploiești.

Într-un comunicat remis presei, procurorii estimează că angajatele creșei sustrăgeau din mâncarea copiilor încă din anul 2017.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Câți turiști sunt așteptați pe litoral în mini-vacanța de 1 Mai

Operatorii de turism din stațiunile de pe litoral speră că în 2024 vor avea un sezon mai bun decât...
Sari la conținut