Nu este prima dată când ploieştenii se plâng de comportamentul agenţilor de pază din supermarketuri. De cele mai multe ori aceştia pleacă de la premiza că oamenii care intră în magazin sunt potenţiali hoţi. Dacă nu te urmăresc prin tot magazinul cu privirea, te caută în geantă la ieşire, asta în magazinele în care nu există seifuri speciale pentru bagaje.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi în Profi de pe strada Streiului (zona Lămâiţa) întrece orice imaginaţie. O cititoare ne-a povestit că fetiţa sa de 10 ani a fost dezbrăcată de geacă, i-a fost ridicată bluza până la bustieră pentru că agenta de la pază a crezut că a furat un pachet de gumă. Totul s-a petrecut în faţa clienţilor, dar şi a bunicului copilei care a protestat, dar nu suficient de vocal încât să o oprească pe angajata Stoica Elena în a-i face percheziţie corporală fetiţei. „Copilul meu plânge de nu se mai opreşte. Se uitase mai devreme la un pachet de gumă, l-a luat din raft şi l-a pus înapoi. La ieşirea de la casă, probabil casierul sau altcineva i-a făcut semn acestei angajate.

Mi-a luat copilul pe sus, practic. A dezbrăcat-o de geacă şi i-a ridicat bluza sa o controleze. Adică toţi cei de faţă mi-au văzut copilul pe jumătate dezbrăcat. Evident că nu a găsit nimic nici asupra ei şi nici în ghiozdan. Presupunând că ar fi fost vorba despre un copil care fura, nici atunci nu ar fi trebuit să procedeze astfel. Ar fi trebuit să o tragă într-un colţ, de faţă cu tutorele, să o întrebe frumos, în niciun caz să o percheziţioneze pentru că nu are niciun drept. Este oribil ce s-a întâmplat, nu-mi revin din şoc, iar copilul plânge de atunci de nu o mai pot opri”, ne-a povestit femeia furioasă.

La scurt timp după incident, bunicul a revenit la magazin pentru a afla numele angajatei şi, după spusele cititoarei, şeful pazei din Profi i-a replicat că-i „plăteşte el terapia copilului”, dacă chiar aşa de zdruncinat a rămas în urma acestei experienţe.

„Nu am de gând să las lucrurile aşa. Am sunat deja la Direcţia pentru Protecţia Copilului Prahova pentru că în mod cert copilul va avea nevoie de consiliere psihologică şi acum merg la secţia 3 de poliţie pentru a depune plângere împotriva celei care mi-a agresat fata”, a explicat ploieşteanca.

Daniela Brutaru, şeful magazinului Profi de pe srada Streiului a declarat: „Nu cunosc situaţia, acum am aflat de la dumneavoastră. Voi întreba la firma de securitate ce s-a întâmplat”.

sursa: prahovaeconomica.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here