OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un băiat de 13 ani a fost bătut ieri de tatăl său pe stradă, fiind plasat ulterior într-un centru de primiri în regim de urgență.

Bărbatul s-a dus să își ia copilul de la școala Anton Pann, unde învață în clasa a 7-a, iar la unitatea de învățământ profesorii i-au spus bărbatului că băiatu are rezultate slabe la învățătură. Au plecat împreună spre zona centrală a orașului, iar pe strada Paris, bărbatul a început să pălmuiască copilul.

Incidentul a fost văzut de un lucrător al Poliției Locale Ploiești, care a chemat un echipaj prin stație. Bărbatul a fost încătușat, fiind violent inclusiv cu polițiștii locali, și predat polițiștilor Municipiului Ploiești. Bărbatul, împreună cu fiul său, a fost dus la secția de poliție pentru audieri și sancționat contravențional cu suma de 200 lei de către Poliția Locală.

La audierile de la Poliția Municipiului Ploiești au participat și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, care au luat măsura instituționalizării minorului la un centru de primire în regim de urgență.

După audieri, minorul a fost dus la Spitalul de Pediatrie, unde a fost examinat, fiind stabilit că nu prezintă leziuni traumatice la nivelul trunchiului și membrelor.

Polițiștii au deschis dosar penal în cauză pentru violență în familie, astfel că acțiunea penală poate fi pusă în mișcare și din oficiu, nefiind necesară o plângere în acest sens. Împăcarea părților implicate înlătură răspunderea penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here