22 de cazuri noi de teste pozitive în Prahova, în ultimele 24 de ore arată raportul de sâmbătă 11 iulie 2020 al Prefecturii Prahova

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 732 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 35 au decedat, iar 161 au fost declarate vindecate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese asociat COVID 19 sunt: un bărbat (56 de ani) , internat pe 27 iunie, decedat pe 08 iulie și care suferea de boala cardiacă ischemică, infarct miocardic acut, HTA, diabet zaharat tip II și etilism cronic și un bărbat (80 de ani), internat pe 02 iulie, decedat pe 09 iulie și avea HTA.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 15 pacienți.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Pe parcursul zilei de 10 iulie, au fost efectuate verificări la 240 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 328 au fost legitimate, iar 230 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 47 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 78 de sancțiuni, în valoare de 21910 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here